OVU ŽENU JURI POLICIJA: Obećavala posao u Americi, uzela više od 5.000 evra i pobegla!

M. M. (40) iz okoline Topole osumnjičena da je, predstavljajući se kao zastupnik Imigracionog programa Amerike prevarila jednog mladića i devojku koje je čak navela da se hitno venčaju tvrdeći da će tako lakše uspeti da dobiju iseljeničku vizu

  • 12

Niška policija podnela je krivičnu prijavu za prevaru protiv M. M. (40) iz okoline Topole zbog sumnje da je od troje Nišlija uzela 548.000 dinara da bi im navodno obezbedila posao u Americi.

 

Prevara je izašla na videlo kada su se budući iseljenici obratili američkoj ambasadi i saznali da njihovo ime nije na spisku podnosilaca zahteva za odlazak u ovu zemlju.

 

Oni su pokušali da povrate novac, ali je M.M. prestala da im se javlja tako da je njeno trenutno boravište nepoznato.

 

Ona je još 2013. godine, predstavljajući se kao zastupnik Imigracionog programa Amerike prevarila jednog mladića i devojku koje je čak navela da se hitno venčaju tvrdeći da će tako lakše uspeti da dobiju iseljeničku vizu. Smatrajući da imaju posla sa ozbiljnom osobom oni su je preporučivali svojim poznanicima, a oni dalje svojima.

 

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

 

Na taj način sa njom su u kontakt stupile i prevarene Nišlije. Nikada je lično nisu videli, već su sa njom komunicirali posredstvom Fejsbuka i elektronskom poštom. Na njen žiro račun su uplatili u proseku po 1.700 evra na ime navodnih troškova obezbedjivanja dokumentacije – kažu naši sagovornici iz istrage.

 

S obzirom na to da ima indicija da je broj oštećenih veći, niška policija je pozvala gradjane da, ukoliko prepoznaju osobu sa fotografije kao lice koje im je nudilo posao u Americi, to prijave Policijskoj upravi na telefon 018 503 173.

 

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da4a

    7. jun 2015 | 14:48

    Jel moguce da je neko toliko lakoveran?!

  • N. S.

    7. jun 2015 | 14:31

    Ovce su za šišanje. Kako nekom može da padne na pamet, da toliki novac, nekom da, na ime tamo nekih troškova, a da pri tom ne zna ni ko je taj? Nemam reči. Dobro su prošli.

  • brba

    7. jun 2015 | 14:13

    Pustite zenu,setila se na koju foru da zavrne ovce i uspela je,neka je sami traze kad su bili tako glupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA