PO SRPSKOJ OPTUŽNICI: Uhapšen Naser Orić u Bernu!

Oficir poreklom iz Srebrenice, komandant snaga Armije BiH u Srebrenici tokom rata u Bosni i Hercegovini uhapšen je po poternici Republike Srbije

Po poternici Republike Srbije uhapšen je Naser Orić u Bernu. Interpol Srbije raspisao je u februaru prošle godine poternicu za Orićem jer ga srpsko tužilaštvo sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992. godine.

OD MAĐARSKIH FAŠISTA PREKO USTAŠA DO NASERA ORIĆA: Sva srpska stradanja na Božić! (FOTO)

Orić je oficir poreklom iz Srebrenice, a bio je komandant snaga Armije BiH u Srebrenici tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Sumnja se da je Orić sa još četvoricom osumnjičenih 12. jula 1992. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Zalazje, Donji Potočari, u opštini Srebrenica, na istoku BiH.

Naser Orić i još četiri osumnjičena terete se da su tom prilikom ubili devet civila srpske nacionalnosti.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

Pored Orića, međunarodna poternica je raspisana i za ratnim načelnikom Policijske stanice u Srebrenici Hakojom Meholjićem i još trojicom Bošnjaka. Orić tvrdi da to "ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH.

Pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu je pravosnažno oslobođen svih optužbi koje su se vodile protiv njega.

(Telegraf.rs/ Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ACA B.

    10. jun 2015 | 17:35

    Nadam se da ce posle hapsenja ovog monstruma konacno izaci na videlo prava istina o Srebrenici i njegovoj ulozi u tome,da ceo svet vidi da u Srebrenici nije bilo nikakvog genocida na nevinim civilima i da je on upravo taj koji je ubijao civile.

  • 1389/ metohija

    10. jun 2015 | 19:14

    vreme je bilo. zločinac mora da odgovara za masovna ubistva.

  • Slavija Sarajevo

    10. jun 2015 | 17:26

    Šeta se Republikom Srpskom i nikom ništa.... sam je priznao, da je jedne noći ubijao hladnim oružjem civile.... a opet nevin? A reće tada, nema šanse da odem iz srebrenice, a pobiježe. Pravi junak. On je njihov čovjek i oni ga štite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA