E, OVAJ MOMAK JE PRAVI HEROJ: Čuo je glasove iz vreće koja je plutala, a onda se skinuo i skočio u hladnu Savu!

O Marijanu Paviću (35) priča ceo Zagreb, a evo i zašto

  • 13

Marijan Pavić (35) iz Zagreba postao je pravi heroj jer je uspeo da spase pet malih haskija koje je čekala sigurna smrt u Savi.

- Pecao sam na obali Save u mestu Nart kraj Ivanje Reke i počeo je vetar. Čuo sam da je u vodu nešto pljusnulo i mislio sam da je grana ili riba. Tad sam video čoveka kako u Savu baca vreću iz koje se čulo cviljenje - počinje svoju priču.

U utorak je u zadnji čas iz Save uspeo da spase pet mešanaca staforda i haskija starih samo nekoliko dana.

- Već sam bio spremio štapove i opremu u auto pa sam potrčao gore i presreo čoveka koji je bacio psiće. Pitao sam ga: "Čoveče, šta radiš, jesi li normalan?’, a on je bez reči seo u auto i odjurio"- zgrožen je Marijan, koji čoveka opisuje kao proćelavog gospodina između 55 i 60 godina.

Momak nije ni sekunde razmišljao već je izvukao sirote životinjice.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Srećom, vreća je bila od tvrde plastike i pored toga što je u njoj bio kamen, nije potonula. Psi su hvatali vazduh u nekoliko centimetara vode koja je bila unutra. Cvilili su i odmah sam ih izvadio iz vreće, osušio papirom i odneo svojoj strini Mariji, koja živi u blizini - rekao je Marijan.

Iako nisu hteli da piju iz bočice, svih pet psića su dobro i jedu svaka tri sata.

- Ceo život živim pored vode i pecam, o ovakvim stvarima sam čitao, međutim nisam verovao da ima takvih monstruoznih ljudi. Haskiji su krasni psi, jedan ima belu fleku na vratu. Jednog od njih sigurno ću uzeti za mesec i po dana -  rekao je Marijan, dodajući kako se veterinarka koja je pse pregledala čudila tome što su uopšte preživeli s obzirom na to da moraju jesti svaka tri sata.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    14. jun 2015 | 14:36

    Nasao se plemenit momak u pravom trenutku na pravom mestu....Sve najbolje ti zelim u zivotu....A za monstruma neka mu se vrati sve lose sto je ucinio....

  • Sale Bg

    14. jun 2015 | 15:35

    Bravo momak,ti si dobar covek !

  • Kleopatra

    14. jun 2015 | 15:15

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA