MONSTRUM OSUĐEN NA 40 GODINA: Ubica Tijane Jurić će trunuti u zatvoru do svoje 74. godine!

Za pokušaj silovanja osuđen je na 12, a za ubistvo 40 godina, ali jedinstvena kazna ne može iznositi više od maksimalnih 40 godina

Tijana Jurić, Dragan Đurić Printskrin: Youtube/SuRTVCity, Facebook/Dragan Djuric

Danas je u Višem sudu u Subotici monstrum Dragan Đurić, ubica Tijane Jurić, osuđen na ukupno 52 godine zatvora, ali će ležati 40.

Za pokušaj silovanja osuđen je na 12, a za ubistvo 40 godina, ali jedinstvena kazna ne može iznositi više od maksimalnih 40 godina.

Odlukom sudije Gordane Kojić, suđenje je bilo zakazano danas za 10 sati.

Sudija je u obrazloženju presude navela da su uzete u obzir i olakšavajuće okolnosti koje je tokom suđenja odbrana iznosila, ali ni one nisu promenile mišljenje da Đurić dobije manje od maksimalne kazne.

Foto: Facebook/Dragan Djuric, Profimedia Foto: Facebook/Dragan Djuric, Profimedia

Viktor Gosiljac, advokat Đurića, je nakon presude rekao da je ovo samo kraj prvog čina i da će uložiti žalbu, kao i da "ništa nije bilo iznenađenje u sudnici".

Igori Jurić, otac ubijene devojčice, nije mogao da prestane da plače. Zahvalio se svima koji su od početka bili uz njegovu porodicu i rekao da je "presuda upravo onakva kakvu je očekivao i kakvu se nadao da će biti".

Predstavnici Tužilaštva i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su ranije za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

Foto: Facebook/Dragan Djuric , infolink.rs Foto: Facebook/Dragan Djuric , infolink.rs

Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Jurić smatraju da dokazi izvedeni na glavnom pretresu potvrđuju optužnicu, odnosno da je Đurić izvršio teško ubistvo kako bi prikrio pokušaj silovanja.

- Pošto u ovom postupku ničeg ni činjenično, ni pravno nije bilo sporno, jer je okrivljeni priznao sva ova nedela koja je počinio, bilo je bitno da se ukaže na okolnosti od kojih zavisi odluka o krivičnoj sankciji. Sve te okolnosti su naročito otežavajuće, jer ni jedna okolnost od kojih zavisi odluka o krivičnoj sankciji ne stoji njemu u prilog - rekao je Orović nakon suđenja za "Blic".

Đurićev advokat je u završnoj reči izneo da izvedenim dokazima Tužilaštvo ne može dokazati da je Đurić ubio Tijanu Jurić da bi prikrio neko drugo krivično delo.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube / SuRTVCity Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube / SuRTVCity

Gostiljac smatra da se ne radi o hladnokrvo isplaniranom ubistvu i ponovio svoju tvrdnju da se radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom, jer je po njegovom mišljenju do smrti došlo tokom pokušaja silovanja.

Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najviše 20 godina zatvora.

Podsetimo, tužilaštvo i advokat porodice Jurić Miro Orović, tražili su 12. juna u završim rečima da ubica bude osuđen najstrožom kaznom od 40 godina, jer smrt devojčice nije nastala iz nehata, već kao posledica umišljaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mitko

    15. jun 2015 | 11:16

    Jedino mi je zao sto nema vise Golog Otoka pa da ga tamo strpaju jer ce mu ovi drugi zatvoti doci kao banja.

  • Aca

    15. jun 2015 | 11:15

    Truni tamo gde ti je i mesto Dace Bog da ti svaki dan i noc bude pakao

  • Darko

    15. jun 2015 | 11:13

    Na prinudni rad u rudnik ili kamenolom tih 40 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA