RUSIJA TVRDI: NATO ugrožava naše granice!

- Tokom protekle godine, bili smo svedoci pojave i oživljavanje izjava iz ere Hladnog rata (od strane zapadnih zemljama) - vrlo nekonstruktivnih, i konfrontacije. Mi izražavamo žaljenje zbog ove činjenice - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

  • 6

Rusija je danas optužila NATO da ugrožava njene granice i teži promeni strateškog odnosa snaga primoravajući Moskvu da preduzme korake u zaštiti svoje bezbednosti.

PENTAGON SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM: Postavlja tenkove i pešadijska vozila u nekoliko baltičkih zemalja!

- Nije Rusija ta koja se približava nečijim granicama. To je NATO vojna infrastruktura koja se približava granicama Rusije. Sve ovo primorava Rusiju da preduzme mere da zaštiti svoje interese, svoju bezbednost - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija Rojters.

Komentari portparola Kremlja dolaze dan nakon razmene međusobnih optužbi Rusije i Zapada za ugrožavanje globalne bezbednosti.

- Naravno da to podiže zabrinutost Rusije i kako je predsednik objasnio, sve ovo, naravno, prisiljava Rusiju da preduzme mere... zato reči ruskog predsednika ukazuju na to da ne postoje bilo kakve akcije koje bi mogle ili bi trebalo da podignu bilo čiju zabrinutost - rekao je Peskov novinarima, dodaje Tas s.

Peskov je primetio da Rusija nikada nije bila i nije postala pristalica konfrontacije sa drugim zemljama i izrazio žaljenje zbog činjenice da Zapad, ipak, oživljavanje hladnoratovsku retoriku.

- Tokom protekle godine, bili smo svedoci pojave i oživljavanje izjava iz ere Hladnog rata (od strane zapadnih zemljama) - vrlo nekonstruktivnih, i konfrontacije. Mi izražavamo žaljenje zbog ove činjenice - rekao je Peskov novinarima.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. jun 2015 | 08:37

    BRACO RUSI ,BRATE PUTINE NEDAJTE SE DA VAS NATO OKUPIRA -KRVAVI SU ZLIKOVCI I GORI OD HINKIJEVIH FASISTA .MI SMO SRBI OSETILI PROGONE,OZRACILI SU NAS I VADILI ORGANE-UZAS i NEOPISIVI HOROR!!!!!

  • Braco

    18. jun 2015 | 11:51

    Hoće Nato zube da slomi na Rusiji, kao i Napoleon i Hitler što su.......

  • Ja

    19. jun 2015 | 14:54

    Treba nacistickoj Evropi pokazati zube, a to moze jedino Putin, zato napred Putine, prvo im zatvori gas a onda ostalo, po redu kako zasluzuju ti naduvani, uobrazeni licemeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA