SAVET EVROPE: Mađarski zid na granici sa Srbijom je loša ideja!

- Mađarski plan je loša ideja. Treba se usredsrediti na to da se migrantima omogući pristup azilu, a ne da se spreči - napisao je komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižniaks na svom Tviter nalogu

  • 11

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižniaks kritikovao je mađarske vlasti zbog najave da će podići zid duž granice sa Srbijom kako bi sprečili ulazak izbeglica.

Mađarska diže OGRADU od četiri metra na GRANICI sa Srbijom!

- Mađarski plan je loša ideja. Treba se usredsrediti na to da se migrantima omogući pristup azilu, a ne da se spreči - napisao je komesar na svom Tviter nalogu.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova Peter Sijarto najavio je juče da će Mađarska podići četiri metra visok zid duž 175 kilometara granice sa Srbijom da bi se zaustavio talas ilegalnih imigranata.

Plan da se podigne zid kritikovala je juče i regionalna predstavnica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Kiti Mekinsi.

- Pravo na traženje azila spada u neotuđiva ljudska prava i mi smo zabrinuti zbog namere da se ljudi spreče da ga koriste - rekla je Mekinsi za agenciju Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    18. jun 2015 | 16:35

    Svim azilantima sve drzave Evrope trebaju da omoguće odlazak preko bare u Ameriku. Jer su SAD-isti proteklih godina stvorili krizna žarišta u M.Aziji i Africi i uz to ekonomsku krizu i pokret ISIS zbog čega azilanti napuštaju svoje zemlje i odlaze u Evropu.

  • Правда

    18. jun 2015 | 14:28

    Фашистичка идеологија , уместо да се Правосуђе Србије са Правосуђем Мађарске договоре како да изађемо на крај са избеглицама , они одма зид . Јели то европска идеологија и демократија ?Фуј" никад у такву европу

  • Flok

    18. jun 2015 | 14:04

    Ja cu im prodavati klesta za zicu po 20 evra i eto para.:-) :-) :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA