NE OKREĆIMO GLAVU, OVO SU NAŠA DECA! Za humanije i bolje lečenje mališana obolelih od raka! (FOTO)

Kako bi boravak dece obolele od malignih oboljenja učinila još humanijim, MK Group je obezbedila dodatne sportske sadržaje koje će deca u okviru Roditeljske kuće u Zadužbini porodice Kostić u Petrovaradinu moći da koriste

  • 1

Celodnevnim druženjem uz raznovrsne aktivnosti u kojima su učestvovali predstavnici MK Group, kao i predstavnici porodice Kostić, zatim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i "Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine", simbolično je obeleženo dve godine postojanja Roditeljske kuće u okviru Zadužbine porodice Kostić u Petrovaradinu.

Kako bi boravak dece obolele od malignih oboljenja učinila još humanijim, ovom prilikom MK Group obezbedila je dodatne sportske sadržaje koje će deca u okviru kuće moći da koriste.

- Drago mi je što smo se danas okupili u Zadužbini porodice Kostić na zajedničkom druženju. Sa nama su naši prijatelji: predstavnici NURDOR-a, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, kojima je poverena Roditeljska kuća, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, kao i porodice koje su do sada boravile u Roditeljskoj kući -rekao je ovom prilikom Miroslav Kovač, Upravnik Zadužbine porodice Kostić i dodao.

- Sa ponosom možemo da konstatujemo da je Zadužbina porodice Kostić, od kada je osnovana 2013. godine, opravdala svoju namenu da se mališani i njihovi roditelji koji borave u Roditeljskoj kući lakše izbore sa teškom borbom koju vode i da znaju da u toj borbi nisu sami - rekao je ovom prilikom Miroslav Kovač, Upravnik Zadužbine porodice Kostić i član porodice Kostić.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Za dve godine koliko Roditeljska kuća postoji u okviru Zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, u njoj je boravilo 20 porodica. Zahvaljujući plemenitosti i humanosti Miodraga Kostića, predsednika MK Group, deca obolela od raka sa teritorije cele Vojvodine imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitaciju i socijalizaciju.

- Veliki uspeh NURDOR-a jesu roditeljske kuće koje postoje u sva tri grada u kojima se deca leče od maligniteta, a to su:Niš, Beograd i Novi Sad. Zahvaljujući gospodinu Kostiću, u Novom Sadu smo trajno rešili smeštaj dece i roditelja koji se leče ne novosadskoj hematologoji. Deca u ovoj kući imaju najbolje uslove što, pored terapije doprinosi njihovom uspešnom izlečenju - istakla je Joland Korora, član Upravnog odbora NURDOR-a i majka izlečenog deteta.

- Roditeljska kuća je mesto sa najviše optimizma u okviru dečije bolnice, gde dolaze deca nekon terapija koja su izlečena pre nego što će otići kuči. Sve veći broj malih heroja je pokazataljelj da je izlečenje od maligniteta moguće. Zadužbina porodice Kostić služi deci i društvu u celini  - rekao je dr Slobodan Grebeldinger, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“ u Novom Sadu, zahvalivši se porodici Kostić za ovaj humani gest.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje "Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine" u Novom Sadu, za potrebe humanijeg lečenja, a sve uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

Roditeljska kuća u kojoj tokom lečenja, uz roditelje, borave deca obolela od malignih oboljenja, prostire se na 1400 kvadratnih metara. Ukupna vrednost kuće je 1,5 milion eura, a pored više nezavisnih celina, i velikog broja soba, kuća poseduje i dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, prostor za rehabilitaciju, igraonicu, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište sa 16 ari placa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    18. jun 2015 | 19:21

    Bravo. Tako treba da se cini. Ko IMA , ne treba da je skrtica. Treba pruziti pomoc i uciniti posebno sve za bolesnu decu. Njima to mnogo znaci I njihovim naj blizima. A davaocima sigurno pruza osecaj ispunjenosti. I mi koji imam malo, kada damo neki doprinos u vidu novca, pozelimo da imamo vise, da damo i pomognemo vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA