0

Vojska Srbije dobija 21 "hamera" iz Amerike

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović posetio postrojenje američke kompanije u Indijani, gde je s rukovodstvom "AMG" razgovarao o mogućoj saradnji s privrednicima u Srbiji. Potencijalni partner Amerikanaca i "Zastava kamioni"

AMBASADOR U SAD VLADIMIR PETROVIĆ PORED DŽIPA HAMER KOJI ĆE DOBITI VOJSKA SRBIJE

Američka fabrika “AM Generalzavršava izradu 21 oklopnog vozila “hamer”, koji će biti isporučeni Vojsci Srbije, kažu u ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović i njegovi saradnici posetili su postrojenje američke kompanije u saveznoj državi Indijana, gde su sa rukovodstvom “AMG” razgovarali o mogućoj daljoj saradnji te kompanije sa privrednicima u Srbiji. Na jednom od vozila koji će koristiti Vojska Srbije već su stavljene srpske registarske tablice, tako da je kompletno spreman za upotrebu.

Predstavnici američke kompanije su izrazili zainteresovanost da dođu u Kragujevac i posete fabriku “Zastava kamioni“, kao potencijalnog partnera u proizvodnji ”hamera” u Evropi.

Oklopna vozila će biti plaćena iz pomoći koju je Vojska Srbije dobila od američkog fonda za međunarodnu pomoć (FMF).

Celokupan posao predstavlja rezultat dogovora Ministarstva odbrane Srbije i američkog sekretarijata za odbranu, koji je pokrenuo ministar odbrane Dragan Šutanovac prilikom prošlogodišnje posete Vašingtonu.

Identične oklopne “hamere”, koje će dobiti Vojska Srbije, koristila je američka vojska u Iraku poslednjih godina.

(I. M. / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Ambasada Srbije, Hameri, Vladimir Petrović, Vojska Srbije

foto dana

video dana