Da li se gase turističke agencije zbog autobusa smrti?

Posle saobraćajne nesreće u kojoj je pre dva dana poginula Dragana Pupić (34) i povređena 61 osoba, kada se autobus koji ih je vraćao sa letovanja u Grčkoj, prevrnuo kod Bubanj potoka, turističkim agencijama koje su organizovale prevoz stradalih putnika "Barcino turs" i "Helena travel" inspekcije prete zatvaranjem

  • 20

Posle saobraćajne nesreće u kojoj je pre dva dana poginula Dragana Pupić (34) i povređena 61 osoba, kada se autobus koji ih je vraćao sa letovanja u Grčkoj, prevrnuo kod Bubanj potoka, turističkim agencijama koje su organizovale prevoz stradalih putnika "Barcino turs" i "Helena travel" inspekcije prete zatvaranjem, saznaje "Telegraf".

Kako navodi naš izvor, posle višemesečnih podnošenja prijava, a posebno posle ove tragedije država je odlučna da reši ovaj problem: - Ovo je kap koja preliva čašu i država mora da pozatvara sve "divljake" i sve koji ljude umesto na odmor dovode u životnu opasnost. Protiv tih agencija se već dugo podnose prijave, a u medijima se pojavljuju informacije da im ovo nije prvi sličan gaf, tako da svi koji ne budu radili profesionalno dobiće i katanac na vrata i biće kažnjeni, kaže za Telegraf inspektor, koji je insistira na anonimnosti.

JEZIVA KRVAVA NESREĆA: Prevrnuo se autobus, ima MRTVIH, 61 osoba POVREĐENA! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Agencije koje su posle ove nesreće došle u žižu javnosti, nisu prvi put na udaru nezadovoljnih klijenata: pre samo dva meseca, naš portal je, između ostalih, upozorio i na rad turističke agencije “Barcino turs”, kojoj su se u anonimnim prijavama stavljali na teret neprijavljivanje radnika, izbegavanje plaćanja poreza, ali i neizmirivanje obaveza prema njihovim grčkim partnerima. Tako se danas u medijima pojavila informacija da je, navodno, pre sedam i po meseci sa istom agencijom "Barcino turs" izbegnuta tragedija po povratku iz Soluna, jer je šofer toliko dremao za volanom, da su putnici morali da ga prisile da zaustavi autobus.

DRŽAVO, HOĆEŠ LI SAD REAGOVATI? Protiv agencije čiji se autobus prevrnuo već podnošene prijave! (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U dosada podnošenim prijavama protiv "Barcino tursa" i "Helena travel" tvrdilo se da ove dve firme međusobno razmenjuju vile kako bi se što teže ušlo u trag novcu od aranžmana.

Ti navodi su istom prilikom potvrđeni i u Ministarstvu turizma, u kom su nadležni objasnili da je turistička inspekcija primila 12 prijava građana protiv agencije “Barcino“ i jednu protiv agencije “Helena travel“.

- Ove godine primljene su po dve prijave protiv ovih agencija, koje su se uglavnom odnosile na finansijsko poslovanje agencija i povredu radnog prava i te prijave su prosleđene nadležnim organima. U svim slučajevima kad su se prijave putnika odnosile na neizvršenje programa putovanja i kad je kontrolom inspektora utvrđeno da su prijave bile opravdane, inspektori su preduzeli zakonom propisane mere. U kontrolama navedenih agencija pred početak zimske i letnje sezone nisu utvrđene nepravilnosti iz nadležnosti turističke inspekcije - rečeno je proletos u ministarstvu.

NAJSTRAŠNIJA PRIČA IZ AUTOBUSA SMRTI: Žena koja je poginula molila je da sedne upravo na to mesto! (VIDEO)

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

Kakve su prijave građana stigle na njihovu adresu i da li su se prethodnih dana na istoj obreli i inspektori nadležni za prekršaje za koje se one sumnjiče, probali smo da saznamo direktno od predstavnika pomenutih agencija, ali baš kao ni njihovi putnici, nismo imali mnogo sreće. 

U "Barcino tursu" rečeno nam je da smo dobili "šalter prodaje i da ne znaju ni kada ni s kim bismo mogli da razgovaramo na spornu temu", dok nas je ljubazna radnica "Helena tursa" uputila na organizatora putovanja Vladimira Glišina, koji nam se u dogovoreno vreme nije javio na svoj mobilni telefon. Još dva puta u toku 24 sata smo pokušavali da čujemo i "drugu stranu", ostavljali smo poruke, ali se niko iz kontzroverznih agencija nije javljao. Verovatno će inspektori imati više sreće od nas... i od putnika.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apachy

    24. jun 2015 | 10:57

    Zatvore mu agenciju a on otvori drugu za par dana...

  • Vesna

    24. jun 2015 | 12:34

    Vozaci nemaju adekvatne uslove za odmor nego se vracaju umorni, nisu oni krivi nego agencije koje zaradjuju na njima. Svaka agencija treba vozacima da uplati sobu da se odmore a ne da spavaju ispod sedista kao da su prtljag a ne ljudi.

  • Ana

    24. jun 2015 | 10:53

    Kada vec govorite o radu turistickih agencija, molim Vas da proverite i poslovanje agencije Tomas Company koja na trzistu radi od 1992. Naime, prodali su letnje aranzmane za ovu sezonu, ljudima su uzete pare, i ova agencija se bez ikakvog objasnjenja zatvorila, na telefone se niko ne javlja, a putnici su prepusteni sami sebi i ostaje im samo da doticnu agenciju privatno tuze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA