OVOME SE SVI NADAJU: Fotografija pokazuje kako PRAVOSLAVNA BRAĆA treba da se drže zajedno! (FOTO)

Fotografija na kojoj je mali medved, koji na sebi ima zastavu Grčke, u zagrljaju većeg, ruskog, koji ga brani od lešinara, a koji predstavlja EU, vraća veru da su se pravoslavna "braća" konačno ujedinila

  • 7

Grčka se već pet godina nalazi u velikoj finasijskoj krizi, duguje kreditorima 240 milijardi evra, a njeni zvaničnici su trenutno u pregovorima sa liderima Evropske unije o dodatnoj pomoći ovoj zemlji u iznosu od 7,2 milijardi evra.

EVO ZBOG ČEGA SU GRCI PROPALI: Ovo su tri glavna razloga koja su ih UNIŠTILA!

Zategnuti odnosi Grčke i članica evrozone još više su došli do izražaja kada je na mesto premijera u januaru došao Aleksis Cipras. On je tad pompezno najavljivao da neće dopustiti da se Grčka ucenjuje, nekoliko puta je tražio od Nemačke da im plati odštetu za Drugi svetski rat, pretio da će izaći iz EU...

Ipak, ništa od toga se nije desilo, sve je ostalo samo na retorici. O bankrotu Grčke se u medijima piše već par meseci, a rešenje, izgleda, nije ni na vidiku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer Grčke je, usled nemogućnosti da nađe rešenje sa članicama EU i MMF-om, odlučio da se okrene drugim izborima.

Cipras je nekoliko puta posetio ruskog predsednika Vladimira Putina u Moskvi, čak je i prisustvovao vojnoj paradi za Dan pobede nad fašizmom, iako su svi lideri vodećih zemalja otkazali posetu.

Nakon tih sastanaka, Grčka je vraćala određene dugove, pa se postavljalo pitanje da li mu je baš Putin dao novac u zamenu za "nešto drugo". To drugo bi mogao da bude "Turski tok", koji je bi trebalo da poveže Rusiju i Tursku preko Crnog mora.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

A Moskva i Atina će verovatno tokom predstojećeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisati sporazum o gradnji produžetka “Turskog toka” na teritoriji Grčke.

Kako trenutno izgledaju stvari, Grčka se okrenula ka Istoku i Ruskoj Federaciji, i pokušava da se iščupa iz "kandži" EU, kao što pokazuje sama fotografija koja se u velikom broju širi po internetu. Svi se nadaju ujedinjenju pravoslavne "braće" protiv Zapada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    24. jun 2015 | 19:16

    Raduje me kada vidim da su SAD-isticki podanici ljuti, što moraju da puze i gmiŽu. Zato znam da biću rusofil do smrti, jer tako me sve više uspravno podižu.

  • Republika Srpska

    24. jun 2015 | 16:31

    O tome stalno pišem . Tako je napisano i tako će biti . UJEDINJENJE PRAVOSLAVLJA

  • топлистанадреалиста

    24. jun 2015 | 16:23

    Сада су се сјетили Русије??? Нека изађу из нато-а и еу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA