Ukoliko ne izaberu lekara, građani neće moći da overe knjižice

Građani moraju da se opredele za izabranog lekara do juna, jer će, ako to ne učine, izgubiti pravo na overavanje zdravstvenih knjižica, a samim tim i pravo na zdravstvenu zaštitu, poručio ministar zdravlja Zoran Stanković

  • 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da građani moraju da se opredele za izabranog lekara do juna, jer će, ako to ne učine, izgubiti pravo na overavanje zdravstvenih knjižica, a samim tim i pravo na zdravstvenu zaštitu.

- Građani moraju da imaju izabranog lekara kako bi im se u svakom trenutku pružila najbolja moguća zdravstvena zaštita i kako bi im lekar u svakom trenutku, savetom putem telefona ili prijemom, omogućio adekvatno lečenje - rekao je Stanković.

Do sada je 80 odsto građana izabralo svog lekara i na taj način omogućilo za sebe ne samo lečenje, već i preventivne preglede koji podrazumevaju da se u redovnim vremenskim ciklusima konsultuju sa svojim lekarom.

- Cilj je da svaki izabrani lekar ima uvid u zdravstveno stanje svakog svog bolesnika i da u svakom trenutku bude spreman da mu pruži najoptimalniju moguću, ne samo zdravstvenu, već i preventivnu zaštitu - istakao je Stanković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA