IZGUBILA NOGU ZBOG TAMPONA: Tragična sudbina slavne manekenke! (FOTO)

Loren Vaser je uništen život nakon što je zbog tampona amputirana noga jer je dobila gangrenu

  • 2

Drama Loren Vaser je počela  3. oktobra 2012., kada joj je pozlilo. U tom trenutku je takođe imala menstruaciju, pa je sišla do obližnje apoteke da se snabde tamponima. Loren kaže da je tog dana promenila tampon ujutru, popodne i uveče.

Osećala je da joj nije dobro i neprestano joj se spavalo.

Sledeće čega se sećala je bilo to da ju je probudila policija koju je pozvala njena majka jer se zabrinula što joj se ne javlja na telefon.

Sledećeg dana, mama je pored policije poslala i jednu prijateljicu da obiđe Loren. Našli su je kako leži na podu kupatila.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Smesta su je odveli u Sent Džon, sa temperaturom od 41 sa 6, i kažu da ju je od smrti delilo samo 10 minuta. Unutrašnji organi su joj se gasili i doživela je težak srčani udar. Lekari nisu mogli da je stabilizuju i niko nije imao pojma šta se događa, sve dok nisu pozvali infektologa koji je smesta pitao da li u sebi ima tampon. Imala je i poslali su ga na ispitivanje u laboratoriju. Konstatovali su sindrom toksičnog šoka (STŠ).

- To je najžešći bol koji sam ikada osetila, ne znam kako da ga opišem" – rekla je  Loren Vaser

Doktori su Loreninoj mami rekli da se moli – i da joj pripremi kovčeg. Loren je stavljena u medicinski izazvanu komu. Vesti o njenoj hospitalizaciji su procurele na Fejsbuku, i prijatelji i poznanici su stali u red ispred bolnice da joj odaju poslednju poštu.

Ona se seća kada su joj u telo upumpali 40 litara tečnosti. Bila je dezorijentisana i mislila je da je u Teksasu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Stomak mi je bio ogroman. Po celom telu su mi bile ubodene cevi. Nisam mogla da govorim - kaže ona.

Mnogo gore od dezorijentisanosti je bilo to što su je pekle ruke i noge, i to nije prestajalo, šta god da uradi. Infekcija je prerasla u gangrenu.

Dok je čekala terapiju, Loren je u jednom trenutku ostala sama u sobi. Njena majka i njen kum su izašli na kratko, i ona je sedela u velikoj fotelji. Po sredini sobe je bila povučena zavesa, a iza zavese je bila neka žena koja je pričala telefonom. Loren je mogla da čuje razgovor. Žena je insistirala na tome da je nešto hitno, da nešto mora da se dogodi što je pre moguće. A onda je rekla, „Ovde mi je jedna devojka od 24 godine kojoj mora da se izvrši amputacija noge do ispod kolena".

- Pomislila sam  - Bože, pa ona priča o meni' - kaže Loren.

Loren je u bolnici bila suočena sa situacijom iz noćnih mora: morala je da potpiše dokument kojim odobrava amputaciju svoje desne noge do ispod kolena.

Foto-ilustracija: Foter/ Foto-ilustracija: Foter/

- Obe noge su počele da mi otkazuju -  kaže ona.

Pošto je Loren još mlada, njeno organizam proizvodi kalcijum u pokušaju da izleči oštećeno stopalo, što, ironično, dovodi do većih oštećenja. „U suštini, hodam po kamenju", kaže ona. Često ide na korektivne operacije i još je u bolovima, tri godine kasnije. Lekari su joj rekli da će kasnije u životu možda morati da ima još jednu amputaciju, kada bude imala oko pedeset godina.

- Bilo mi je potrebno neko vreme da shvatim da li i dalje vredim, da li sam i dalje lepa"–  priča Loren Vaser.

Loren kaže da joj je trebalo mnogo vremena da se navikne na svoj novi identitet.

- Plakala bih na stoličici u kadi, dok su me pored nje čekala invalidska kolica - kaže ona.

(Telegraf.rs / Izvor: speisa.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    24. jun 2015 | 20:55

    Tampon koristiti samo na plazi ili u bazenu. Nakratko. Najbolji su ulosci od vate u mrezici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA