Ušla sam u PALATU PRAVDE u iscepanim FARMERKAMA, i zbog toga dobila BATINE? Stravična ispovest Beograđanke

- Neću da izađem, dajte mi pravilnik u kome piše da Vi određujete šta je pristojno - započela je prepirku izrevoltirana Beograđanka sa obezbeđenjem Palate pravde

  • 49

Društvene mreže zapalila je priča Beograđanke koja je, prema sopstvenom svedočanstvu doživela stravičnu scenu sa obezbeđenjem, tzv. "sudskom stražom" u Palati pravde i to samo zato što je u zgradu ušla u iscepanim farmerkama!

Nakon što je zajedno sa mužem i detetom otišla na regularno overavanje dokumenata doživela je niz nesvakidašnjih neprijatnosti.

Vidno izrevoltirana, Beograđanka, koja ne trpi maltretiranja i šikaniranja, kako sama kaže, odlučila je da ovu priču podeli sa nama moleći nas da ne otkrivamo njen identitet i tvrdeći da je u sukobu sa obezbeđenjem njen muž zadobio hematom na nozi, a ona povrede od štipanja i stezanja pod pritiskom na nadlakticama.

- Došla sam sa mužem i detetom u Palatu pravde da overim dokumenta. Na ulazu, dočekalo me je neprijatno iznenađenje - "sudska straža" što je "naduvani naziv" za obično obezbeđenje - počinje priču ova Beograđanka koja je, kaže, uložila žalbu Višem sudu u Beogradu i dobila lekarsku potvrdu o zadobijenim povredama.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Problem je nastao pošto je, navodi nam, u Palatu pravde ušla u farmerkama iscepanim na kolenima, što je po njihovim standardima neprikladno oblačenje. Rekli su joj da izađe napolje, a kada je ona tražila da vidi kodeks oblačenja, rečeno joj je da sve piše napolju.

- Ok, nije me mrzelo, izađem ja napolje odmah, pročitam od reči do reči šta piše (kratke suknje, papuče, bretele, preduboki dekoltei, šortsevi, papuče), nigde ništa ne piše za pocepane farmerke. Pritom ja ne idem na parnicu, niti se penjem po sudovima, skrećem samo malo desno do šaltera za overu - priča uznemireno ova otresita gospođa, koja ne trpi neosnovanu bahatost i ponižavanje ljudi.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kada se vratila da nadležnima pojasni da pocepane farmerke nisu u opisu neprikladnog oblačenja, pripadnica "sudske straže" obratila joj se naređujućim tonom:

- Ja određujem šta nije pristojno! I izađite napolje! - prepričava nam izrevoltirana Beograđanka nemili događaj dodajući da je cela situacija počela da se zakuvava kada su radnici u pomoć pritekla i trojica "nabildovanih" pripadnika obezbeđenja.

Pošto su je, kako kaže, uhvatili za ruku i izgurali napolje, njen muž se pobunio, braneći je, zbog čega je dobio batine:

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Tada su trojica "likova" skočila na mog muža, uvlačeći ga u hol, udarajući ga, pa ga potom gurajući u službene prostorije... Tu su mu naneli mehaničke povrede. Tokom napada na mog muža, jedan od njih viče: ''Smiri droljetinu bre i gubite se"!

U želji da čujemo i drugu stranu, kontaktirali smo nadležne iz Palate pravde.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iz Palate pravde su potvrdili da se ovaj incident dogodio i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ubuduće voditi slučaj. Bez navođenja pojedinosti tvrde da se gospođa pojavila u papučama i iscepanim pantalonama na šta je obezbeđenje reagovalo po propisima.

- Svojim neprimerenim ponašanjem narušila je javni red i mir, na šta će ukazati nadležni organi - kratko su nam prokomentarisali čitav događaj.

Kakav će epilog dobiti dve sukobljene  strane, ostaje da se vidi.

(Ivana Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarko

    29. jun 2015 | 11:47

    Gospodjo zašto se niste pristojno obukli za odlazak u Platu pravde? Stražare kazniti koji ne nose pločice. Inače dobro obavljena dužnost. Mora se jednom uvesti red u ovoj državi.

  • Dragana

    29. jun 2015 | 11:46

    Kao prvo ne znam sta je trebala da cita valjda sama treba da zna kako se oblaci kada se ide na takvim mestima..drugo..ne trpi sikaniranje ili kako vec je navela...pa sta je ocekivala..bila je upozorena a verovatno je dramu napravila zbog toga ..tako da sam apsolutno na strani tog obezbedjenja...cuj u iscepanim pa jos u sud..boze boze

  • Goran

    29. jun 2015 | 11:51

    Nije im to prvi put...ponasaju se kao da rade na splavovima i niko im nesta ne moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA