SMETAJU IM MRTVI SRBI: Oskrnavljeno pravoslavno groblje u Sarajevu!

- Želim da osudim ovaj vandalski čin koji se dogodio na pravoslavnom groblju u Osijeku. I mi, sveštenici, i naši parohijani duboko smo ogorčeni i uznemireni zbog ovog događaja, ne znamo šta bi se moglo još desiti pošto ovo nije prvi put da nam nepoznata lica skrnave grobove - rekao je agenciji Srna paroh blažujski jerej Darko Danilović

  • 34

Zasad nepoznati počinioci ponovo su oskrnavili pravoslavno groblje u naselju Osijek u sarajevskoj opštini Ilidža koja spada u Federaciju BiH, gde su na grobovima ispisivali neprimerene grafite, lomili vaze za cveće i srušili kameni stub na grobljanskoj kapiji.

KAKVI NELJUDI MOGU OVO DA URADE? Srpska groblja zatrpana otpadom pa zapaljena!

- Želim da osudim ovaj vandalski čin koji se dogodio na pravoslavnom groblju u Osijeku. I mi, sveštenici, i naši parohijani duboko smo ogorčeni i uznemireni zbog ovog događaja, ne znamo šta bi se moglo još desiti pošto ovo nije prvi put da nam nepoznata lica skrnave grobove - rekao je agenciji Srna paroh blažujski jerej Darko Danilović.

Prošle godine samo u jednom danu sedam spomenika je srušeno i oskrnavljeno, više grobova je poliveno farbom, a parohijani koji su uređivali groblje zasuti su kamenicama i upućene su im pogrdne reči.

- Ovo normalan čovek ne može da učini. Bruka je i sramota šta rade i zato bih i ja apelovao da policija i druge odgovorne institucije povedu više računa o zaštiti groblja - kaže Rajko Ešpek koji brine o uređivanju groblja.

On je dodao da je policija redovno dolazila na njegove pozive, ali dosad nijedan vinovnik ovih incidenata nije otkriven, niti kažnjen.

U naselju Osijek na Ilidži živi oko 60 srpskih porodica, uglavnom staraca koji se izdržavaju od penzija.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panter

    26. jun 2015 | 08:10

    Muslimani nisu nikakvi ljudi.samo nek se oni igraju sa vatrom!

  • Невена

    25. jun 2015 | 18:24

    Вандали... јако је тужно,и ружно доживјети да ово неком твом блиском уради.Овакве ствари коначно требају да се почну кажњавати.

  • BosnaE

    25. jun 2015 | 18:42

    Pod hitno uhvatiti i kazniti! Kome mrtvi smetaju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA