SVAKA ČAST SRBIJO, ANĐELE, SREĆAN TI PUT: Malena Rada pevajući putuje u Atinu na operaciju! (FOTO) (VIDEO)

Malena Rada Maslarević, koja ima tešku urođenu srčanu manu večeras putuje u Atinu gde je u narednim danima očekuje najpre detaljna dijagnostika, i odmah nakon toga prva operacija. Hirurški zahvat će joj izvesti jedan od najboljih kardiohirurga

  • 23

Malena Rada Maslarević, koja ima tešku urođenu srčanu manu večeras putuje u Atinu gde je u narednim danima očekuje najpre detaljna dijagnostika, i odmah nakon toga prva operacija.

Hiruški zahvat će joj izvesti jedan od najboljih kardiohirurga.

Čim smo se našli ispred Radinog doma uputili smo se ka obližnjem parku. Ona nas je odmah upitala - Hoćete li i vi da se igrate sa decom? 

LJUDI, NE KOCKAJMO SE SA RADINIM ŽIVOTOM: Ovaj anđeo gubi bitku ako nešto ne preduzmemo! (FOTO)

Ništa ne odaje utisak da je agonija ove dvogodišnje devojčice započela u septembru prošle godine kada je na rutinskom pregledu kod pedijatra ustanovljeno da ima šum na srcu. Nije mnogo prošlo, a detaljnom analizom ustanovljeno je da ima ozbiljan zdravstveni problem.

SRBIJO, OVA DEVOJČICA UMIRE: Reaguj i spasi život ovom anđelu (FOTO)

Od tada, pa sve do danas traje borba Radinih roditelja za njen život. Nakon prvobitne želje da ovaj anđeo ide u London na operaciju, njeni roditelji su odustali od te ideje, jer je lečenje u ovog gradu mnogo skuplje i bilo je teško prikupiti novac.

Nakon što je Telegraf u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd pokrenuo akciju priukupljanja novca, Radini roditelji su uspeli da skupe sredstva dovoljna za prvu operaciju, a ovog anđela, nakon prve intervencije očekuje još jedna ili dve...

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Danas smo posetili Radu u želji da je ispratimo i poželimo joj srećan put. Njen otac Nenad Maslarević kaže da idu u Atinu prvo da čuju pravu dijagnozu svoje ćerke i nada se uspešnom ishodu operacije.

OTKUCAJI NJENOG BOLESNOG SRCA SVE SU SLABIJI: Rada umire ako joj ODMAH ne pomognemo! (FOTO)

- Kardiohirurg je na osnovu nalaza i dokumentacije rekao da bi Radi najpre trebalo uraditi eho pluća i još nekoliko pregleda i tek nakon toga ćemo razmišljati o operaciji. Ona bi trebalo da usledi nekoliko dana nakon dolaska u bolnicu - priča Radin otac, Nenad Maslarević, vidno zabrinut dok iščekuje put u neizvesno.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On nam objašnjava da će dalji tok lečenje zavisiti od ishoda ove prve intervencije i da je još uvek neizvesno da li Radu očekuju još dve ili tri operacije posle ove.

RADINI DANI SU ODBROJANI: Srbijo, reaguj i spasi ovog anđela! (FOTO) (VIDEO)

Dok smo mi razgovarali sa njenim ocem, Rada se bezbrižno igrala sa svojim drugarima u obližnjem parku. Neumorno je trčkarala nesvesna svoje bolesti i činjenice da večeras ide na operaciju.

Njen otac kaže da ona misli da idu na more.

- Kada je videla da se pakujemo, pitala je da li idemo na more - kaže zabrinuti otac.

DA LI ĆE RADA (2) BITI ŽIVA I NAREDNOG MESECA ZAVISI OD VAS! Pomozite da ova majka ne izgubi ANĐELA! (FOTO)

Rada je sve vreme bila skoncentrisana na drugare i na igru sa njima, ali nam je ipak otpevala nekoliko pesmica i malo pozirala.

Njen otac, Nenad Maslarević, kaže da njih tek oćekuje borba i da moraju da nastave da skupljaju novac za dalji tok lečenje. Njoj je potrebno još 5.805.468 dinara.

LJUDI, RADIN ŽIVOT JE U VAŠIM RUKAMA: Udružimo se i pomozimo ovom anđelu da živi! (FOTO) (VIDEO)

Radi možete pomoći uplatama na devizni i dinarski račun.

Dinarski: 160-419179-47

Devizni: 00-540-0001041.6

IBAN: RS35160005400001041683

Pored ovoga, ovom anđelu možete pomoći slanjem SMS poruka.

Potrebno je ukucati 82 i poslati na 3030, a cena poruke iznosi 100 dinara i PDV se ne naplaćuje.

Takođe, oformljen je broj za sve koji žele da pomognu, a žive u Švajcarskoj. To mogu učiniti tako što će poslati poruku – human82 na broj 455. Cena poruke je 10 CHF.

Pomozimo ovom anđelu da prevaziđe sve prepreke i da što brže nađe put ka ozdravljenju. Njen maleni život ne može da čeka.

(J. Tetiković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J

    29. jun 2015 | 17:57

    Sretan put andjele! Da sve prodje dobro uz Boziju pomoc.

  • Diggital

    29. jun 2015 | 17:55

    Duso mala izdrzi pa nas obraduj <3

  • Suza

    29. jun 2015 | 18:06

    Jos jedna devojcica je krenula na put nade. Hvala Bogu, da postoje ovakvi clanci u novinama, telefoni, poruke, dobri ljudi, pa sve ide brze. Neka Vas Bog cuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA