GUŽVA: Naprednjaci i radikali hoće da mitinguju u isto vreme na istom mestu!

Obe stranke prijavile završni predizborni miting za 3. maj ispred Skupštine Srbije. U policiji sugerisali da se dogovore i da jedna partija odustane

  • 1

Srpska napredna stranka i Srpska radikalna stranka prijavile su završni predizborni miting u isto vreme i na istom mestu, u četvrtak, 3. maja, ispred Skupštine Srbije. U policiji potvrđuju da su prijave stigle, ali kažu da će neka stranka ipak morati da odustane.

Ljuti rivali, naprednjaci i radikali, odlučili su da se svojim biračima na završnom predizbornom mitingu obrate istog dana, na istom mestu u centru Beograda. Dnevni list "Alo" prenosi da su predstavnici stranaka uredno prijavili skupove, ali pošto je nemoguće da se održe u istom trenutku, policija je sugerisala i jednima i drugima da se dogovore. To znači da jedna od stranaka odustane i promeni mesto ili termin okupljanja svog članstva.

- Mi smo im rekli da pokušaju da se dogovore, a ako ne budu uspeli da to urade, iznećemo svoje predloge. Nije nam namera da se mešamo u politiku, već jedino da u pregrejanoj predizbornoj atmosferi obezbedimo očuvanje reda i mira. Do tog datuma je ostalo dosta vremena i nadamo se da će dogovor biti postignut - rekli su u MUP-u za "Alo".

U policiji su dodali da održavanje dva skupa u isto vreme ne bi bilo moguće čak ni na bliskim lokacijama, ako se uzme u obzir istorija odnosa SRS-a i SNS-a.

Prema informacijama iz koalicije oko Demokratske stranke, njihovo završno okupljanje zakazano je za dan ranije, takođe u Beogradu, ali još nije izvesno u koliko sati i na kom mestu. Koalicija SPS-PUPS-JS će 3. maja završni miting održati u Leskovcu, dok će URS svoju kampanju najverovatnije završiti mitingom u Kragujevcu, ali su lokacija i satnica još uvek neizvesni i zavise i od vremenskih uslova.

(M. S. / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA