PROIZVOĐAČI MESA IZ SRBIJE I NEMAČKE ZAPOČINJU SARADNJU: ''Matijević'' i ''Tönnies'' našli zajednički interes

Petar Matijević je podržao dolazak kompanije „Tönnies“ u Srbiju, istakavši pri tome da je u zajedničkom interesu obe kompanije povećanje obima stočarske proizvodnje, izvoza poljoprivrednih proizvoda i podizanje ukupnog kvaliteta mesa, kao i otvaranje novih radnih mesta.

  • 5

Vlasnik kompanije IM „Matijević“ d.o.o. Novi Sad, Petar Matijević, danas je bio domaćin predstavnicima kompanije „Tönnies“. Na ovaj način ostvaren je prvi korak u saradnji najvećih proizvođača mesa iz Srbije i Nemačke. Sastanku su prisustvovali najveći predstavnici kompanije „Tönnies“, dipl. Betriebsw Ulrich Grewe, business Development Manager i dr Ernst - Friedrich Klenke, Menagment und Beratung, kao i predstavnici IM „Matijević“.

 

Razgovor je tekao na obostrano zadovoljstvo, pri čemu su predstavnici kompanije „Tönnies“ izneli svoje planove u vezi ulaganja u stočarsku proizvodnju na teritoriji Vojvodine. Iskazali su posebno interesovanje za način i obim proizvodnje na farmama u vlasništvu kompanije „Matijević“, kao najvećeg proizvođača svinja i prerađivača mesa u Srbiji.

 

Na ovaj način Petar Matijević je podržao dolazak kompanije „Tönnies“ u Srbiju, istakavši pri tome da je u zajedničkom interesu obe kompanije povećanje obima stočarske proizvodnje, izvoza poljoprivrednih proizvoda i podizanje ukupnog kvaliteta mesa, kao i otvaranje novih radnih mesta. U cilju postizanja što bolje saradnje, dogovoreni su redovni sastanci između obe kompanije, gde bi se razmatrali eventualni problemi u primarnoj proizvodnji i mogućnosti unapređenja mera zdravstvene zaštite životinja.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Petar Matijević je i ovaj put pokazao da Srbija teži ka Evropi i da će dolazak strane kompanije unaprediti stočarsku proizvodnju u Srbiji i podstaći domaće proizvođače na ulaganje u proizvodnju i nove tehnologije.

 

Ovakav vid saradnje i postizanje zajedničkih interesa dve velike kompanije u istoj oblasti proizvodnje, može da bude samo primer drugim domaćim i stranim kompanijama da uspešna saradnja vodi ka zdravoj konkurenciji i postizanju dobrih poslovnih rezultata.

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    2. jul 2015 | 09:49

    Samo ce nas jos vise trovati preteranom upotrebom aditiviva. O kvalitetu suhomesnatih proizvoda da ne govorim. Svega ima a najmanje mesa. Pastete i virse najveci otpad.

  • Aleks

    1. jul 2015 | 20:53

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA