PREŠAO GLISEROM DEVOJCI PREKO GLAVE: Ceo Rovinj traga za pomahnitalim vozačem koji je povredio turistkinju!

Teška pomorska nesreća dogodila se prepodne kod ostrvca Figarola, nedaleko Rovinja, gde je za sada nepoznati gliser prešao preko austrijske turistkinje koja se kupala u moru

  • 7

Tridesetpetogodišnja turistkinja iz Austrije teško je povređena u naletu glisera kod Rovinja, pa je hospitalizovana u pulskoj Opštoj bolnici, a policija traga za gliserom, saopšteno je iz hrvatskom Ministarstva pomorstva.

BOSANCI, NAJMILIJI GOSTI. SA NEMCIMA, SAMO SLUŽBENO: Evo kako Dalmatinci opisuju svoje turiste!

Teška pomorska nesreća dogodila se prepodne kod ostrvca Figarola, nedaleko Rovinja, gde je za sada nepoznati gliser prešao preko austrijske turistkinje koja se kupala u moru.

Očevici su prijavili nesreću, a u koordinisanoj akciji spašavanja učestvovali su Lučka ispostava Rovinj i stanica Pomorske policije Pula.

Na mesto nesreće upućen je brod lokalnog sportskoga centra koje je bilo u blizini, pa je ubrzo povređena žena izvučena iz mora i prevezena u lučicu Amarin, gde su je u 12 sati u kritičnom stanju preuzelo osoblje Hitne pomoći. Zatim je prevezena u Opšu bolnicu Pula gde je hospitalizovana.

Foto: rovinj.co Foto: rovinj.co

Ustanovljeno je da se austrijska državljanka R.H.G. (1980.), u trenutku nesreće nalazila oko 20 metara od obale ostrvca Figarola kada je, prema izjava očevidaca, naišao manji gliser koji je prešao preko nje, nanevši joj teške povrede glave.

Lučka kapetanije Pula, Ispostava Rovinj i Pomorska policija Pula sprovode istragu o uzrocima ove pomorske nesreće, a istovremeno je pokrenuta potraga za gliserom koje se udaljilo s mesta nesreće.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA