UBIJAJU I PLJAČKAJU SOPSTVENI NAROD: Ukrajinski dobrovoljci pokazali pravo lice! (VIDEO)

Dobrovoljačke jedinice pretvorile su se u grupe organizovanog kriminala koje pljačkaju i ubijaju sopstveni narod. Mnoge od njih su, formalno, u sastavu ukrajinske Nacionalne garde, ali su samo u poslednjih nekoliko meseci počinile oko 200 kriminalnih dela - od pljački i otmica do ubistava

  • 9

Hakerska mreža Sajber Berkut prenosi izveštaje ukrajinskih vojnih inspektora o kriminalnim aktivnostima dobrovoljačkih jedinica na jugoistoku zemlje koje pljačkaju, otimaju i ubijaju ljude.

RUSI IH RAZOTKRILI: Amerika je potrošila 5 milijardi dolara za državni udar u Ukrajini!

Ovi bataljoni, kako tvrdi u izveštaju vojni inspektor južnog sektora Pavel Bogutski, nisu pod komandom Kijeva, odnosno rade na svoju ruku.

U tekstu Bogutski navodi da su se te jedinice pretvorile u grupe organizovanog kriminala koje pljačkaju i ubijaju sopstveni narod. Te grupe deluju u zonama Donbasa, Ajdara, Černikova i Luganska.

Mnoge od njih su, formalno, u sastavu ukrajinske Nacionalne garde, ali su samo u poslednjih nekoliko meseci počinile oko 200 kriminalnih dela - od pljački i otmica do ubistava.

Dobrovoljci su poslati na istok zemlje u okviru "antiterorističkih operacija" koje je Kijev organizovao protiv ustanika u Donbasu.

U izveštaju se tvrdi da neki bataljoni naprosto ignorišu naredbe ukrajinske Nacionalne garde, a kao primer navodi se Azovski bataljon.

Sajber Berkut prenosi i zahtev vojnih poverilaca sa juga Ukrajine da se provere aktivnosti pojedinih osoba iz sfere bezbednosti, za koje se tvrdi da su, takođe, umešane u kriminal.

Kako se tvrdi, jedan od komandanata Nacionalne garde zatražio je od Kijeva da nagradi tu formaciju zato što je neutralisala militante iz Ajdarskog bataljona.

Hakeri su svojevremeno objavili ekspertize o dešavanjima na kijevskom Majdanu koje su bacile drugačije svetlo na te događaje, a "skinuli" su i informacije o ubačenim snajperistima, kao i već čuvene pogrdne izjave visoke američke zvaničnice Viktorije Nuland o EU.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gg

    2. jul 2015 | 19:57

    zapad od njih heroje mislio napravit al u zadnje vrijeme su se ucutali

  • Vitez Koja

    2. jul 2015 | 20:56

    Po čemu se oni razlikuju od naših profitera u vreme 90-tih?

  • bla

    2. jul 2015 | 20:20

    nisu to ukrainci.....to su americki placenici kao sto je bio bin laden pa su samo krenuli da jos malo pojacaju svoj budzet....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA