DVA MITINGA U ATINI: Raste napetost uoči referenduma! (FOTO)

Dva rivalska skupa u centru Atine okupila su oko 25.000 protivnika programa međunarodnih kreditora za spas Grčke i oko 20.000 onih koji će na predstojećem referendumu u nedelju glasati za te mere

  • 4

U Grčkoj raste temperatura manje od 36 sati uoči referenduma na kom treba da se izjasne da li su za ili protiv reformi koje od njih traže kreditori.

HAOS U GRČKOJ: Sukobi demonstranata i policije u Atini, bačene i ŠOK BOMBE! (FOTO)

Na trgu Sintagma u Atini okupile su se pristalice Ciprasove vlade i oni koji će u nedelju na referendumu glasati protiv sporazuma s kreditorima. Opozicioni skup održava se samo nekoliko stotina metara dalje.

Ovo je pravo lice Grčke – penzioner PLAČE od muke jer ne može da uzme svoje pare!

Početak okupljanja onih koji podržavaju vladin predlog i opciju "ne" na referendumu, obeležio je sukob policije i nekoliko desetina demonstranata. U jednom trenutku policajci su bacili i šok bombe, javljaju grčki mediji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

GRCI SVE VIŠE PROTIV CIPRASA: Država je bankrotirala, neredi na ulicama, biće sve GORE!

Dva rivalska skupa u centru Atine okupila su oko 25.000 protivnika programa međunarodnih kreditora za spas Grčke i oko 20.000 onih koji će na predstojećem referendumu u nedelju glasati za te mere.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SPALJENA ZASTAVA EU: Gori Atina, gori Solun! Veliki protesti uoči referenduma u Grčkoj! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Okupljenima na skupu podrške vladi, na trgu Sintagma ispred parlamenta, obratio se premijer Aleksis Cipras, koji je ranije izjavio da se "ne" odnosi na kreditore, ali ne i na Evropu. "Šta god da se desi u ponedeljak, biće to pobeda demokratije", poručio je Cipras ističući da je Grčka spremna da "uzme stvar u svoje ruke".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Manje od jednog kilometra od tog skupa, oko 12.000 ljudi se nalazi na mitingu za referendumsko "da", odnosno za kreditorske predloge i nastavak pregovora s poveriocima o nastavku novčane pomoći zemlji, kojoj prete bankrot i izlazak iz evrozone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poslednja istraživanja koja objavljuju grčki mediji govore da će rezultat na referendumu biti neizvestan. I on nije samo test za grčku vladu koja već najavljuje da će njegov rezultat biti sudbinski za njen opstanak - ishod referenduma bi mogao da ima dalekosežne posledice i na položaj Grčke u Evrozoni, ali i samu Evropsku uniju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs / Izvor:  Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    3. jul 2015 | 22:49

    Tesko je, iskreno reci, preseci i prihvatiti tezak zivot bez MMF -a na neko vreme, ali TA zrtva obezbedjuje nezavisnost za buducnost.... Izdrzite pravoslavna braco, istorija se ponavlja, porobljavavnje oruzjem, preraslo je u "ropstvo u kreditima"... cuvajte svoju nezavisnost, uskoro ce raspad EU, treba ocuvati zdravu pamet...!!!

  • Tru

    3. jul 2015 | 23:53

    Obratite paznju na razliku u kkvaliteu plakata jednih i drugih. Mislite o tome.

  • VAN

    4. jul 2015 | 06:51

    Šta se moglo drugo i ocekivati, mitinzi, nezadovoljstvo gradjana, nemiri pljačke prodavnica i anarhija. Jer je Grčka duboko upala u dužničko ropstvo zapadnih predatora na što veći profit. Isti scenarij mogu očekivati i druge zemlje koje su ušle u dužničko ropstvo. Pre svih, moje su procene, da će Grčka povući sa sobom Italiju. Smatram da su na pomolu revolucije protiv zapadno finansiskih predatora, jer narod mora da se izbori da preživi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA