OD SVETSKOG RATA PREKO VOJNOG PUČA DO KOMUNIZMA: Tri posledice velikog grčkog NE (FOTO)

Izvojili smo par vrlo mogućih ishoda posle današnjeg grčkog referenduma, na kome su Grci odlučili da kažu NE daljim ucenama od strane Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske komisije i Evropske centralne banke i time doveli u pitanje svoj opstanak i u Evropskoj uniji i u Evrozoni

  • 26

Izglasavanjem grčkog "ne" na referendumu, niko ne zna šta bi moglo sve da se desi, ali prema nekim spekulacijama, izdvojili smo par mogućih ishoda ove situacije.

1. Grčka postaje komunistička zemlja

Prvi ishod bi mogao da bude, više kao obrt, a to je da Grčka pređe u komunizam. Time Siriza odbacuje evropsku valutu, nacionalizuje banke i sva privatna vlasništva, vrši "prečišćavanje" državne imovine i regrutuje veliki broj radnika, koji će sa visokom motivacijom početi da grade novu državu, kako piše "Vice", verujući u bolju budućnost u kojoj niko neće patiti zbog zarade drugog i u kojoj će svako da dostigne samoostvarenje.

Verovatnoća toga je vrlo moguća s' obzirom da su u Grčkoj stvari veoma prevrtljive.

Goto: AP/Tanjug Goto: AP/Tanjug

2. U Grčkoj se izvršava vojni udar

Sledeći, radikalniji, ishod bi bio vojni puč, jer evropske sile ne kriju da im se ne dopada trenutna vlada u Grčkoj, pa ako ovako nastave, postoji mogućnost da će dovesti novu vlast. Posle Drugog svetskog rata, Britanija i Amerika su brutalno ugušili narodni komunistički pokret, bacajući akcenat na desničarski pokret koji je uspostavio vojnu diktaturu, i koja je trajala do 1974.godine. Samo zato što niko ne priča o ovome, ne znači da nije nemoguće.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

3. Početak nuklearnog rata

Najdrastičnija posledica grčkog referenduma je početak globalnog nuklearnog rata, jer neotplaćivanjem dugova bez obzira na to da li je vojni puč, smena vlasti ili donošenje novog političkog sistema, dugovi se moraju vraćati.

Francuska je vodila dva rata sa Meksikom, kada je ova latinoamerička zemlja odbila da im vrati dug. U dugoj i bogatoj istoriji, rat je uvek bio najveći izvozni proizvod Evrope. Nije nemoguće da će nemački avioni ponovo lebdeti iznad Atine. Rusija će uvek biti kao veliki brat i zaštitnik svih pravoslavnih zemalja, ali će zato nuklearne bombe "pljuštati" širom sveta poput kiše.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Niko stvarno neće znati kako će se ovo završtiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija Srbima

    5. jul 2015 | 20:52

    Svaka cast za Ciprasa, jedan od rijetkih politicara koji je imao hrabrosti ovo da uradi, da ovi nasi odje na citavom balkonu imaju makar 10% hrabrosti kao Cipras, ne bismo se mi saginjali zapadu i radili nam svi ovo sto rade, a i podrska za bracu GRKE koji nisu zaboravili Jugoslaviju i protivili se bombardovanju!

  • .

    5. jul 2015 | 21:06

    Nemacki avioni mogu samo da padaju po Grckoj, a da lete iznad Grcke tesko da mogu. Grcka ima vojsku koja je VECA I JACA od one koju ima Nemacka. To je drzava cija avijacija ima blizu 200 americkih F-16 i to najmodernijih verzija, imaju hiljade modernih tenkova, snaznu mornaricu i najbolji PVO sistem u EU. Tako da su s te strane itekako bezbedni.

  • Djovani

    5. jul 2015 | 21:17

    Kad zapadnoj ekonomiji preti pad,oni odma pocinju ratove protiv zemalja pred kojoj stoji buducnost visokog ekonomskog skoka.Zapad zeli da bude Br.1 silom ili milom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA