78 ODSTO NEMACA SAOSEĆA SA GRCIMA: Da li će Merkelova promeniti stav zbog birača?

Anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja Emnid koju je danas objavio "Bild am Zontag" pokazala je da čak 78 odsto Nemaca saoseća sa Grcima

  • 2

Grčka kriza i današnji referendum izazvali su podeljene reakcije u Nemačkoj, odakle je, međutim, stigao jasan odgovor samih Nemaca da saosećaju sa Grcima i krizom koja ih je pogodila.

Anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja Emnid koju je danas objavio "Bild am Zontag" pokazala je da čak 78 odsto Nemaca saoseća sa Grcima i žali zbog krize u Grčkoj, a 21 odsto njih nema takve emocije.

Kada je reč o političarima i tu postoje razlike.

Iz redova demohrišćana, kancelara Angele Merkel koja je u Bundestagu pre par dana poručila da Evropa nije u opasnosti zbog grčkog referenduma, kažu da je opasnost od domino-efekta skoro isključena, prenose mediji, obrazlažući takav stav činjenicom da bivše krizne zemlje, poput Irske, Španije i Portugalije ponovo imaju privredni rast.

Nemački mediji pišu da bi opasnost domino-efekta posle mogućeg grčkog bankrota, mogla biti znatno manja nego pe nekoliko godina, navodeći da je predsedavajući komisije za evropske prinadležnosti u Bundestagu, demohrišćanin Gunter Krihbaum to objašnjava činjenicom da je grčki udeo u bruto unutrašnjem proizvodu ukupne evro-zone svega 1,8 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA