IZETBEGOVIĆ PODRŽAO REZOLUCIJU: "Istina i pravda nisu neprijatelji mira i stabilnosti"

Izetbegović je ocenio da je više nego prikladno da SB UN oda počast žrtvama Srebrenice usvajanjem rezolucije i da "istina i pravda nisu neprijatelji mira i stabilnosti".

  • 38

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je pismo predsedniku Saveta bezbednosti UN Džerardu van Bohemenu, u kojem izražava svoju punu podršku nacrtu rezolucije SB o Srebrenici, koju je predložila Velika Britanija, objavila je Anadolija.

Izetbegović je ocenio da je više nego prikladno da SB UN oda počast žrtvama Srebrenice usvajanjem rezolucije i da "istina i pravda nisu neprijatelji mira i stabilnosti".

S druge strane, srpski član Predsedništva BiH i predsedavajući kolektivnog šefa države Mladen Ivanić, uputio je nedavno pismo ambasadorima zemalja članica SB UN, zatraživši da se ne usvoji rezolucija o Srebrenici.

Ivanić je tada rekao da se na ovaj korak odlučio, jer o rezoluciji nema konsenzusa u Predsedništvu BiH, zbog čega ne vidi smisao njenog sazivanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    6. jul 2015 | 00:27

    A sto ti je babo doveo 1500 mudzahedina u BiH to nije istina i pravda. I sto su oni danas prijetnja svijetu i Evropi koga boli d... ?? Majke mi najbolje je ne znati nista....onda ovakve izjave prihvatis ladno...

  • Mica

    6. jul 2015 | 00:32

    Mladji IzMetbegovic nastavlja gde je stariji stao!

  • DH

    6. jul 2015 | 08:51

    Vazi...onda lepo da se raspise rezolucija o svim ubijenim srbima od prvog svetskog rata do danas i lepo nek se isplati ratna odsteta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA