RUSKI BOMBARDERI IZNAD AMERIKE: Obamini lovci presreli Putinove teške bombardere!

Nije poznato da li su bomarderi nosili prenuklearno oružje ili ne, ali su američke snage ipak odgovorile na ovaj "test" Rusije, kako tvrde strani mediji

  • 8

Dva ruska bombardera Tupolev Tu-95 prišli su zapadnoj obali SAD, i time izazavali američko vazduhoplovstvo da reaguje i presretne te avione pre nego što uđu u vazdušni prostor, rekli su zvaničnici odbrane.

JEDAN JE VLADIMIR PUTIN: Ovako ruski predsednik upravlja bombarderom! (VIDEO)

Prvi incident se dogodio navodno u 10:30 u blizini obale Aljaske, kada je sistem NORAD identifikovao ruske avione i dva F-22s i požurio da ih presretne. Dok se drugi incident dogodio u 11 sati u blizini obale centralne Kaliforniji, što je uzrokovalo odgovor dva F-15s.

Ruski bombarderi koje su presreli, imaju mogućnost da nose nuklearno oružje, ali još uvek nije pouzdano da li su bili naoružani ili ne.

Prisustvo ovakvih bombardera važi, svakako, za loš znak kada postoji ovakva tenzija između Rusije i SAD.

Tehnike ratovanja Rusije strani mediji sve češće upoređuju sa onim iz Hladnog rata.

- Postaje očigledno da je Putin testirao Obamu i njegov tim za nacionalnu bezbednost - rekao je penzionisani general potpukovnik vazduhoplovstva Tomas MekInerni.

(Telegraf.rs/ Izvor: finance.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihalio Strogoff->Ljubisa

    7. jul 2015 | 10:27

    Zasto su prestretali avione van vazdusnog prostora SAD-a? Zar Rusi nemaju pravo da lete uz granicu?. Ko se seca Pauersa i aviona U2, zna da su to Amerikanci oduvek to cinili u celom svetu.NSA i ostalo ne treba pominjati.

  • Vladimir

    7. jul 2015 | 11:25

    Rusi testiraju radarske sisteme protivnika i nacin reagovanja. To svi rade

  • Velja

    7. jul 2015 | 10:22

    Naravno da nisu bili naoruzani. Nisu Rusi usijane glave kao ovi nasi rusofili.... I to je sve samo igra, koju samo mi shvatamo ozbiljno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA