ŠTA ZAPRAVO PIŠE NA ZASTAVI ISIS-a: Krije skrivene simbole za koje i ne znate da postoje!

Crno-bela zastava sa arapskim natpisom je jedan od najprepoznatljivijih simbola ove terorističke organizacije. Koje je poreklo zastave i šta na njoj piše?

  • 21

Jedno od osnovnih obeležja Islamske države je zastava čiji natpis je svima neka vrsta misterije. Ekstremistička grupa koja je pažnju privukla uspostavljanjem svoje države na delovima Sirije i Iraka se dokazala kao snažna mašinerija i inicijator brojnih krvavih napada.

 

EVO GDE LETUJU TERORISTI: U pitanju je jedno od omiljenih SRPSKIH mesta!

 

Crno-bela zastava sa arapskim natpisom je jedan od najprepoznatljivijih simbola ove terorističke organizacije. Koje je poreklo zastave i šta na njoj piše?

 

Belim slovima na vrhu piše "Nema Boga osim Alaha". Ispod tog natpisa se nalazi beli krug koji predstavlja Muhamedov pečat za zatvaranje koverti, a na kojem piše "Muhamed je Božiji glasnik".

 

- Mnogi stalno pričaju o zastavi Islamske države kao da je to baš njihovo obeležje, međutim, to je više politička i teološka stvar - rekao je Čarli Zima, jedan od istraživača ovakvih pojava.

 

Islamska država je uspela da u potpunosti "pristvoji" zastavu tako da ljudi čim pomisle na džihadiste i ID vide upravo nju.

 

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inkvi

    7. jul 2015 | 17:46

    Spanci istrebili 120M Indijanaca u juznoj americi, ostali evropljani 30 u severnoj, nemci I japanci u drugom svetskom oko 30M ljudi, I isis najvece zlo?

  • Pera.

    7. jul 2015 | 14:41

    Dobro je to....kad nestane wc papira.

  • Dragan

    7. jul 2015 | 14:41

    Najvece zlo otkad je sveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA