Marčelo & ''Napeti Quintet'' i ''Ničim izazvan'' na Nišvilu!

U subotu 15. avgusta u glavnom program Nišvila nastupaju sastav “Ničim izazvan”, hip – hoper Marčelo sa svojim “Filterima” i džez bend “Napeti Quintet”!

  • 0

U glavnom program Nišvila ove godine će, između ostalih, nastupiti i sastav “Ničim izazvan” (u petak 14. avgusta) kao i poznati hip – hoper Marčelo sa svojim “Filterima”, a uz pratnju džez benda “Napeti Quintet” (u subotu, 15. avgusta).

Sastav “Ničim izazvan” koji ima veoma širok dijapakon poštovalaca (kako kada je reč o godištu tako i prema stilskim afinitetima) - osnovali su u proleće 2011. godine Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal). Veliku ulogu u razvoju benda, imao je - i još uvek je ima - Robert Telčer (Veliki Prezir, Partibrejkersi).

Na velika vrata srpske scene, ali I kada je reč o zmeljama regiona - ulaze već sledeće godine kada je i počela saradnja sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Cargo Orchestra. Iz te saradnje nastao je prvi singl ''O tebi'', koji je glasovima slušalaca Radija B92 te 2012. - proglašen domaćim hitom godine.

Foto: Promo/Aleksandar Zec Foto: Promo/Aleksandar Zec

Sredinom aprila 2014. godine objavljuju svoj prvi studijski album na kojem su se našli svi dotle objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pesme. Ukupno jedanaest numera producirao Ðani Pervan, a snimane su u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu. Krajem 2014. Objavili su singl ''Rekla je'' a nakon njega i ''Bo Bo Bom'' kojima su najavili drugi studijski album koji će uz već poznate kompozicije predstaviti i publici Nišvila.

Osim Gluvajića i Bakalova članovi benda su i Mane Gluvajić, Borislav Kuga, Nemanja Vujović, Dragana Ilić, Igor Martinko, Marko Leđenac i Nikola Petrović.

Marko Šelić - Marčelo svakako je jedan od najupečatljivijih autora sa ovih prostora - i ne samo kada je reč o hip hop sceni. Hvalospevi o kvalitetu, snazi i angažovanosti njegovih tekstova – već su postali opšte mesto, a nedavno otvorena nova faza u njegovoj karijeri, bar kada je reč muzičkom segmenu – već je sama po sebi dovoljan argument uvrštavanja njegove grupe u program Nišvila.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA