Čak 1.200 policajaca obezbeđuje komemoraciju u Srebrenici!

Ministar unutrašnjih poslova RS-a rekao je da će, prema nekim procenama, komemorativnom skupu u Potočarima prisustvovati više od 80 delegacija

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač saopštio je da će oko 1.200 policajaca iz Republike Srpske biti angažovano na obezbeđenju komemorativnog skupa u Potočarima kod Srebrenice 11. jula i da očekuje da će sve proteći bez problema.

PUTIN NAREDIO: SRBIJA MORA BITI ODBRANJENA! Evo kako je predsednik Rusije zbog Srba udario šamar ZAPADU!

Lukač je novinarima u Banjaluci naveo da neće biti posebno pojačane mere bezbednosti zbog najavljenog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočare, kod Srebrenice.

Mere obezbeđenja su na takvom nivou da nema potrebe bilo šta menjati, rekao je ministar policije RS.

Lukač je rekao da će, prema nekim procenama, komemorativnom skupu u Potočarima prisustvovati više od 80 delegacija. On je dodao da "raspolaže informacijama s terena da u Maršu mira Bošnjaka, koji je već krenuo iz Nezuka prema Srebrenici, za sada nema bilo kakvih ratnih zastava, majica ili bilo kakvih provokativnih obeležja".

- Nikome nećemo dozvoliti da prekida taj marš, jer niko nema pravo na to. Policija RS će to sprečiti i omogućiti da se marš odvija bez problema i onako kako je i planiran - rekao je Lukač, komentarišući najave Udruženja ratnih vojnih invalida iz Zvornika da će "preseći" put učesnicima Marša mira ako budu nosili provokativna obeležja i ratne zastave Armije BiH.

I ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da je na nivou Federacije BiH formiran Operativni štab za obezbedenje komemorativnog skupa u Potočarima i izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu i miru.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox

    8. jul 2015 | 18:09

    Lazljivci jedni. Ima boga. A to je Putin, Rusija.

  • Daors

    9. jul 2015 | 16:30

    Zabraniti ovo vise. Na ukop samo familije da dolaze, dosta je bilo muslimanskih lazi i obmana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA