Ovako sada izgleda KAPETAN DRAGAN, koji je danas IZRUČEN HRVATSKOJ (FOTO)

Vasiljković, koji je u Australiji živeo pod imenom Daniel Sneden, uhapšen je u Pertu 2006. godine i od tada se nalazi u ekstradicionom zatvoru, osim perioda koje je proveo na slobodi 2009. i početkom 2010. godine, nakon kojeg je na osnovu odluke Vrhovnog suda ponovo uhapšen

  • 24

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, sleteo je danas u 11.40 sati na zagrebački aerodrom "Pleso" direktnim letom iz Frankfurta, odakle će put nastaviti za Split.

KAPETAN DRAGAN: Ako me izruče, ubiće me u Hrvatskoj!

Bio je u pratnji četiri policajaca i nije imao lisice na rukama. Atmosfera u avionu je bila u redu. Vasiljković je u Frankfurtu u avion ušao prvi, što je uobičajeno, pa su se onda ukrcali i ostali putnici, ispričao je jedan od putnika.

Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

Vasiljković, koji je u Australiji živeo pod imenom Daniel Sneden, uhapšen je u Pertu 2006. godine i od tada se nalazi u ekstradicionom zatvoru, osim perioda koje je proveo na slobodi 2009. i početkom 2010. godine, nakon kojeg je na osnovu odluke Vrhovnog suda ponovo uhapšen.

Vlada Australije je u novembru 2012. donela odluku da će Kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjeg pravnog “natezanja” i pokušaja odbrane da ospori hrvatski zahtev za izručenjem koji je podnet 2005.

Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

Vasiljković je 2013. prolongirao izručenje Hrvatskoj pošto je sudija australijskog suda prihvatio njegovu žalbu kojom je tvrdio da je u Australiji imao nepravedan proces zbog proceduralnih grešaka koje su suprotne Ženevskoj konvenciji. Tu odluku je, međutim, poništio savezni sud.

Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

Kapetana Dragana Hrvatska traži u vezi sa optužbama za ratne zločine počinjene u vreme kada je bio komandant u Krajini 1991. i 1992. godine. Prema optužnici koju je objavilo Tužilaštvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da budu ubijeni i komandovao napadom na Glinu, u kojem je bilo civilnih žrtava.

Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

Vasiljković, koji je rođen u Beogradu i ima australijsko državljanstvo, negira sve optužbe.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    9. jul 2015 | 15:24

    a ti srbijo cuti,ginuli su ljudi za tebe i za slobodu,izgubili su sve da vi svi u srbiji spavate u miru a nista im niste pomogli,izdali ste izbeglice borce sve a mi smo ponosni sto smo srbi,koje smo mi budale bili zbog srpstva sve izgubili,nosite se svi vi tamo ge sunce ne sija,muka mi je a sve lopov do lopova u srbiji,komunjare,banda,brat brata bi prodao,izdajnici,prodane duse,nikad mi necemo da se opametimo i ujedinimo,izvinite ali bes utice na moje razmisljanje,a dusa me boli ali ponosno stojim i bogu se molim sto volim srbiju i sa tri prsta se krstim,neka nam je bog u pomoci

  • Pavle Šumadinac

    10. jul 2015 | 19:03

    KAPETANE NAŠ...KEP... ZNAMO DA ĆEŠ BITI NA TEŠKIM MUKAMA ALI MOLIĆEMO SE ZA TEBE... TVOJI DUŠMANI TE ŠALJU U BESMRTNOST U ISTORIJU...O TEBI ĆE SE PISATI KNJIGE I SNIMATI FILMOVI... TI SI MODERNI KRALJEVIĆ MARKO... U TEBI TEČE KRV NEMANJIĆA...CARA LAZARA...OBILIĆA...MILANA MILOŠA JOVANA MARKA SVE IH JE SRPSKA RODILA MAJKA...TI SI POTOMAK VOJVODE SINĐELIĆA I MIŠIĆA...ĐENERALA DRAŽE I BRETIJE I JUNAKA SABORACA IZ POSLEDNJIH ODBRANA SRBIJE OD SODOME I GOMORE... NEKA SU TI SVETE RANE I MUKE JUNAČE...

  • Srndak

    9. jul 2015 | 14:27

    Kapi... Jedino sto mogu rec je neka te Bog cuva. A da Srbija ima obraz onda pod hitno da zatraze od Australiju izrucenje David Hicks koji se borijo na stranu Siptara na Kosovo. Pa da vidimo koji stanc ce Australski vlast uzeti za svoji Ratni Zlocinci!!! Kapi molim se Bogu da ces uskoro na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA