PATRIJARH BLAGOSLOVIO SEČENJE SVETOG HRASTA: Drvo staro 600 godina izgubiće bitku!

Iz Ministarstva poručuju da će ga zameniti spomen - park, a o novoj lokaciji tek treba da se pregovara

  • 67

Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja saopštilo je juče da će hrast - zapis star 600 godina, koji se nalazi na trasi Koridora 11 biti presečen i da će na tom mestu biti izgrađen spomen - park. 

KONAČNA ODLUKA: Hrast star 600 godina se seče i dobija spomenik, a kalem se opet sadi!

Ta odluka donesena je u saglasnosti sa crkvenim organima i nadležnim službama.

- Shodno svojim nadležnostima, uprava Patrijaršije u Beogradu konstatovala je da je ovakav pristup ministarstva ispravan verski - kažu iz Ministarstva Zorane Mihajlović.

Iz Ministarstva poručuju da će ga zameniti spomen - park, a o novoj lokaciji tek treba da se pregovara.

- Predlaže se izgradnja na Savincu ili na prvom odmorištu Koridora, koje je planirano na pet kilometara od mesta sadašnjeg hrasta, gde će se uraditi konzervativni dep stabla sa natpisom kao njegovim simbolom.

Foto: Đorđe Bošković Foto: Đorđe Bošković

Predsednik mesne zajednice Savinac, Miliša Nikolić, kaže da je razočaran stavom koji je zauzela crkva, kao i da spomen - park nije nikakva zamena za drvo koje je tu bilo svedok života u Srbiji još iz vremena Turaka.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuburilos

    10. jul 2015 | 11:08

    E ako je patrijarh reko da moze onda je to valjda u redu.. Ma ko je bre on da daje dozvolu???? Da li je mozda on na čelu nekog ministarstva il čega već??

  • Kosta

    11. jul 2015 | 18:05

    Pa nije hrast Patrijarhov, ili SPC-a, pa da mogu da blagoslove sečenje ove svetinje narodne.I to pokazuje koliko su se naši duhovnici otudjili i udaljili od naroda, istortzije, teradicije Srbije!!!

  • Урош

    10. jul 2015 | 13:20

    Нек' нам Бог опрости што ови хоће да секу запис, и нек' нам Његова Светост Патријарх Павле опрости што га је ово створење заменило.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA