GLEDALA SAM KAKO SE DAVE: Strašna ispovest devojčice čiji su drugovi zauvek nestali pod vodom!

Majka nastradale devojčice, Savka Janković, nemo je posmatrala sa obale dok su tela dece vađena iz reke

  • 3

Juče oko podneva, pronađena su tela Kristijane Popović (14) i dvojice dečaka, Lasla Milenkovića (12) i Danijela Ivanova (12), koji su se udavili u Tisi, nedaleko od divlje plaže gde su se kupali.

STRAŠNA TRAGEDIJA U NOVOM KNEŽEVCU: Udavilo se troje dece u Tisi!

Najpre je pronađeno telo devojčice, zatim dečaka Lasla, a posle tri sata potrage, ronioci su pronašli i telo Danijela.

RONIOCI IZVADILI LEŠEVE DVOJE DECE IZ TISE: Za trećim još traje pogtraga!

- Prva dva deteta su se udavila nedaleko od mesta gde su i ušla u vodu, dok je telo trećeg dečaka bilo malo dalje. Tisa je nezgodna reka, veoma je muljevita pa se potraga odužila - navode iz policije, a piše "Alo".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Majka nastradale devojčice, Savka Janković, nemo je posmatrala sa obale dok su tela dece vađena iz reke. Ona je bila u pratnji Kristijaninog strica, Dragana Popovića. Ona je ispričala kako joj Kristijana nije rekla da ide na kupanje, nego kod drugarice.

PRONAĐENO TELO TREĆEG DETETA: Ronioci izvukli iz vode tragično nastradalog dečaka

- Nisam im dzvoljavala da idu na Tisu, a nismo ni znali da će ovamo doći i tako završiti - jedva je smogla snage da kaže Savka Janković.

Ovu tragediju najtužnije je opisala Saška Savić, devojčica koja je posmatrala sa obale kako joj reka odnosi drugove.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Kristijana je ušla u Tisu, a za njom su ušli i Laslo i Danijel. Kupali su se i onda je Kristijana počela da se davi. Laslo je krenuo ka njoj i u jednom trenutku je uspeo da je privuče ka obali. Tada se Kristijana zbog straha popela na njega i počela da ga davi. On se borio koliko je mogao, ali je samo nestao pod vodom - rekla je devojčica.

Jedva je nastavila dalje i ispričala kako je Danijel skočio u vodu kad je video da Laslo neće uspeti da se izbori.

- Lasla više nije bilo pa je Danijel krenuo da vadi moju drugaricu Kristijanu. Međutim, ni on nije uspeo i oboje su nestali pod vodom, koja je zbog mulja potpuno promenila boju. Ja sam stajala na obali i dozivala upomoć, ali me niko nije čuo - ispričala je Saška.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Ostoja Lakić, radnik na poljoprivrednom gazdinstvu "Ager D. O. O. Đala", dežurao je kod agregata na crpnoj pumpi za snabdevanje vodom iz Tise i kaže kako bi deca bila živa da ih je oterao kao i prethodnog dana.

- Prethodnog dana sam ih oterao, ne dozvolivši im da se kozjom stazom probiju do obale gde je plaža. Ne znam kako su sada prošli, ali dvadesetak minuta kasnije dotrčale su dve devojčice i rekle mi kako su Kristijana, Laslo i Danijel nestali u vodi. Pitao sam da li su sigurne i da nisu slučajno u šumi, što su one negirale i ispričale kako je Kristijana počela da se davi, a da su Laslo i Danijel skočili da je izvuku, ali su sve troje poonuli - rekao je Ostoja.

Otac nastradalog Danijela, Dušan Ivanov, rekao je da ni on nije znao da je dečak otišao na Tisu, a kad je čuo da je nestao, odmah je krenuo da ga traži uz dolmu na Tisi, međutim, nije uspeo da ga nađe.

Foto: sxc.hu/carloszk Foto: sxc.hu/carloszk

Staratelj nastradalog Lasla kaže da nije bilo vreme za kupanje i da mu nije jasno zašto su uopšte otišli na Tisu. Kaže da se deca nikome nisu javila, kao i da je Laslo bio jako dobro dete.

(Telegraf.rs / Izvor: "Alo")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac1308

    13. jul 2015 | 07:07

    Jadna deca. Jos 3 besmisleno izgubljena zivota. I kad se neko davi a zelus da mu pomognes, udarac u bradu i u nesvest obavezno ako je davljenika uhvatila panika jer je njegova snaga u tom trenutku tolika da nema sanse da ga bezbedno izvuces iz vode, davi i spasioca. To se upravo i desilo. Jedino ko je bas profi pa zna neke zahvate i sl., onda mozda i drugacije moze.

  • Realna

    13. jul 2015 | 05:05

    Kao. Djete i sama sam lagala rpditelje da idem kod drugarice a u stvari smo isli na kupanje roditelji su nam b ranili da sami idemo zog utapanja bliskog nam rodjaka sad vidim koliko sam grijesila

  • Nis

    13. jul 2015 | 09:25

    Dečice mila, bežite od reke gde nema sigurna plaza i gde nema spasioca. Mi na jugu kazemo, ne idi u Moravu kad neznas da plivas daviš sebe pa i mene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA