DŽIHADISTI STIGLI U SRBIJU: Teroristi iz BiH planiraju da ZAPALE SRPSKU SVETINJU! Evo i koju

Dvojica terorista iz Sarajeva, muslimanske veroispovesti, navodno planiraju napad na srpsku svetinju, manastir Svetih Kozme i Damjana na Zlataru

  • 65

Dvojica terorista iz Sarajeva, muslimanske veroispovesti, navodno planiraju napad na srpsku svetinju, manastir Svetih Kozme i Damjana na Zlataru, u kom od marta boravi nedavno smenjeni vladika Filaret.

Kako prenosi "Kurir" sumnja se da je plan bio da manastir zapale, a pošto je ceo od drveta, prema nekim procenama ceo bi izgoreo za samo osam minuta!

Ovaj mansatir star je dva veka, a obnovljen je 2013. godine, dok se u njemu nalaze ikone iz osme decenije i 17 veka koje su neprocenjive!

Sumnja se da je meta napada čuveno zvono od devet tona koje je manastir dobio na poklon iz Rusije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kengur

    13. jul 2015 | 08:54

    pa kada znate da su vec usli u srbiju zasto ih ne uhapsite????

  • Bošnjak

    13. jul 2015 | 23:06

    Musliman sam, bošnjak , veću glupost u životu nisam pročitao , kao što naši ekstremistički portali prenose da radikali dolaze da popale džamije , tako i ovi vaši pišu da mi dolazimo paliti manastire i crkve.U ovo ko vjeruje neka se slobodno ide baciti s prvog mosta. Širenje nacionalne mržnje je na vrhuncu , probudite se narode!!! Niko od vas sigurno ne bi volio da sutra izgubi sestru , oca , brata , majku... Kao da rat sa sobom nosi dobro, vi napaljenje 90-te generacije u kojima krv vri želite u rat , razmislite kako bi bilo da vam neko ubije bližnjeg , zapali rodno mjesto.. Ma jok , svi bi vi ginuli za Srbiju i Bosnu a nemate šta da jedete od tih država i sakupljate za kafe 3 dana!

  • PetarBG

    13. jul 2015 | 09:36

    Udaraju na pravoslavlje nih boli sto ne mogu do Rusije da dodju.Nije mi jasno sto ih ne pohapsite kad imate tako detaljne informacije.Kako bi Putin ove divljake po kratkom postupku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA