IZBEGNUTA KATASTROFA: EU i Grčka postigli dogovor, Grci ostaju u evrozoni!

Samit lidera Evropske unije počeo je juče po podne i trajao celu noć, tokom koje su stizali izveštaji o veoma dramatičnim zahtevima kojima je bila izložena Grčka, na kojima su pogotovo insistirali predstavnici Nemačke

  • 9

Posle 17 sati mučnih i na momente vrlo delikatnih pregovora, lideri Evropske Unije postigli su dogovor sa Grčkom o trećem paketu pomoći.

PUTIN RAZREŠIO DILEMU: Evo da li je Grčka tražila NOVAC od Rusije!

To je na svom tviter nalogu objavio premijer Malte Džozef Maskat.

Samit lidera Evropske unije počeo je juče po podne i trajao celu noć, tokom koje su stizali izveštaji o veoma dramatičnim zahtevima kojima je bila izložena Grčka, na kojima su pogotovo insistirali predstavnici Nemačke, prenosi "B92".

Ključni za postizanje dogovora bili su četvorosatni odvojeni sastanci koje su odvojeno u toku noći održali predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Fransoa Oland i na drugoj strani premijer Grčke Aleksis Cipras.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle toga je i AFP, oko četiri sata jutros, objavio po doznakom hitno da su lideri Grčke i Nemačke, Francuske i EU dostigli su kompromis o dugu Atine koji će biti predstavljenim ostalim liderima evrozone, pozivajući se na izvor iz Brisela.

Vanredni samit u Briselu bio je noćas prekinut na više od četiri sata, da bi Tusk, Merkel i Oland razgovarali sa Ciprasom, dodaje Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    13. jul 2015 | 10:21

    Zasto je onda narod izasao na glasanje kad se sada sve suprotno radi.

  • Nemampojma

    13. jul 2015 | 10:01

    Nema ništa od toga. Jadan narod u evropi. Piši propalo.

  • AM

    13. jul 2015 | 10:04

    Hocete li da budete robovi ili necete! Hocete, pa izjasnite se vec jednom! Evo katanca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA