PETRI JE BILO BOLJE DVA DANA PRE SMRTI: Tragična sudbina deteta koje je ujedinilo Srbiju

Samo dva-tri dana pre smrti nesrećna devojčica osećala se odlično i lekari su bili zadovoljni reakcijom na terapiju

  • 5

Trogodišnja devojčica Petra Cvetković, za koju je cela Srbija sakupljala novac i svim srcem navijala da se izleči od neuroblastioma, retkog i teškog kancera, preminula je u subotu u bolnici u italijanskom gradu Đenovi

TUGA DO NEBA: Preminula mala Petra (3) za koju se borila cela Srbija! (FOTO)

Samo dva-tri dana pre smrti nesrećna devojčica osećala se odlično i lekari su bili zadovoljni reakcijom na terapiju.

Nažalost to je bilo samo varka, Aleksandar Šapić, osnivač humanitarne fondacije Novi Beograd i predsednik istoimene opštine koji je aktivno učestvovao u prikupljanju pomoći, i kaže da je ova tužna vest veoma potresla. 

- Toliko smo se borili za nju, a sada nas srce boli. Kada su nam se pre samo nekoliko dana njeni roditelji javili iz Đenove, oduševile su nas lepe vesti. Petra je bila živahna, lekari su bili veoma zadovoljni reakcijom na terapiju i svi smo se nadali da će se njen oporavak nastaviti takvim tokom - kaže Šapić za beogradske medije.

Na pitanje da li država snosi deo odgovonosti za ovakve ishode, pošto zbog nedostatka novca deca kasno odlaze na lečenje:

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ja tu temu ne bh otvarao. Postojala je potreba za fondom koji će pomoći i u takvim slučajevima, i to je činjenica. Bilo je mnogo bolesne dece, a nisu imali novca za lečenje u inostranstvu, zato smo i napravili fond. Međutim tačno je da su postajale zloupotrebe - kaže Šapić i dodaje da se trude da takvu praksu isprave.

Kada smo juče pozvali Petrinu tetku da joj izjavimo saučešće ona od suza nije mogla da govori:

- Očajni smo. Očajni. Molim vas, nemojte me ništa pitati, ne mogu da dođem sebi. Shvatite me i oprostite mi - kroz suze je rekla ona.

Transport u Beograd i sahrana još uvek nisu poznati, ali trebalo bi da budu što pre. Petrini roditelji i dalje su u Đenovi i nisu se javljali na telefon. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suncica

    14. jul 2015 | 13:03

    Jos jedan mali leptiric zatvorio je krila...srce mi puca svaki put kad ovakvo nesto procitan... Obitelji neka Bog podari svu snagu svita jer takvu bol izdrzat nebi znala kako... Gospodin Sapic radi velike stvari,al da bi fondacija "budi human" mogla pomoci svima kojima pomoc triba apeliran na estradu cilog regiona da odrisi kesu i pomogne ovoj hum.fondaciji da bude jos jaca i da vise ne citamo ovakve vijesti!!!svi mi imamo po ure vrimena i neko ce uplatit vise,neko manje al bitno je pomoc jer od svega do sad sta je ucinjeno u regiji samo iskreno pomaze fondacija "budi human" i zaklada "Ana Rukavina"... Sapicu zelin puno zdravlja i snage i da bude uporan jer do sad je puno ucinija i nikog ni odbija za pomoc,a svima nama malo vise savjesti i otvorenih srca jer sta ce ti svi pinezi ovog svita ako ne podilis sa onima koji to tribaju... Pocivaj u miru Bozijem Petrice draga,andjele mali...

  • Mi-6

    14. jul 2015 | 12:21

    Tuga do neba,mali ANDJEO JE SAD MEDJU ANDJELIMA.Saučešće porodici.

  • Dejan

    14. jul 2015 | 11:14

    Napisite da je nesrecna devojcica odrasla u stanu preko puta kog se svaki dan spali tona gume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA