OVI SRPSKI KLINCI SU GENIJALCI: Biće vas sramota što se vi niste ovoga setili! (FOTO)

Sav posao su sami uradili i kako kažu, sledeći korak im je da naprave nešto još bolje

  • 12

Kako bi im svakodnevna igra prolazila bez problema i svađa, dvadesetak mališana iz Ozrenske i Mokranjčeve ulice u Prokuplju zavrnulo je rukave i napravo fudbalski teren sa golovima od drvenih prutova.

Sav posao su sami uradili i kako kažu, sledeći korak im je da naprave i koš na banderi!

Na ideju da urede prostor na kojem se igraju, došao je šesnaestogodišnji Aleksandar.

- Moj drug Aca koji je jedan od najstarijih je niži i uvek je bio golman. Do sada smo igrali fudbal postavljajući kamenje, ali je često dolazilo do svađe da li je lopta udarila u prečku, pa se on dosetio da napravimo golove od drveta. Svi smo prihvatili i svako je od kuće doneo šta ima - čekić, testeru, vodu-počenje priču jedanaestogodišnji Ognjen Baktijarević. On dodaje da im je tupa strana čekića služila kao lopata da iskopaju rupe, voda da razmekša zemlju, a testerom su isekli grane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Onda smo im skinuli koru, jer je ružno da budu crne, ovako bez kore su veselije. Sami smo sve postavljali i ceo posao smo uradili za jedan dan - dodaje Ognjen.

Njima je pomagao i najmlađi "akcijaš" šestogodišnji Žarko Mladenović čiji je zadatak bio da sa drvenih motki za golove ljušti koru.

- Svi smo radili i nismo se umorili, a igralište nam je sada divno - dodaje Žarko uz osmeh.

I dok deca radosno igraju fudbal na svom igralištu, na obližnjoj livadi koju su i ranije koristili, kažu da im je velika pomoć stigla od komšija, tačnije od porodice Janićijević koja je tik uz livadu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Teta Magdalena nas često dok se igramo posluži kolačima ili bostanom, a njen muž Ratko i komšija Goran kose nam ovaj prostor kako ne bi bilo zmija. Sada nam je plan da napravimo koš - podseća Ognjen Baktijarević.

Naravno igralište je prilagođeno za manju decu, čak i za samo jednu devojčicu koja je u ovom delu prokupačkog naselja, a koja kako kažu njeni drugari igra fudbal bolje od svih!

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    14. jul 2015 | 18:36

    Шта.је ту генијално?Ово смо правили сваки други дан јер нам неки нервозни пензионер преко ноћи поквари.Није ваљда да је данашњој деци и омладини ово генијалност!?????!!!!!

  • dete

    14. jul 2015 | 15:28

    Vragolani, bacili me u detinjstvo!Svaka cast dobrim ljudima koji pomazu decu! Ajmo ljudi akciju da pomognemo decu Srbije!

  • bibic

    14. jul 2015 | 15:17

    Bravo za klince... Koliko je lepse odrastati na livadi a ne uz ipad i iphone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA