GLAVA OVE DEVOJČICE JE BILA TRI PUTA VEĆA OD NORMALNE: A onda su doktori učinili nešto revolucionarno i spasili joj život! (VIDEO)

Trogodišnja devojčica iz Kine, u javnosti predstavljena pod pseudonimom Han Han, prva je osoba na svetu kojoj je ugrađena lobanja odštampana 3D printerom

  • 5

Majka ju je ostavila jer je devojčica imala sindrom vodene glave, zbog čega joj je glava bila tri puta veća od normalne. Otac je uspeo da sakupi donacije za operaciju.

NEVIĐEN HOROR U BOLNICI: Novorođenčetu lekari greškom isekli penis!

Trogodišnja devojčica iz Kine, u javnosti predstavljena pod pseudonimom Han Han, prva je osoba na svetu kojoj je ugrađena lobanja odštampana 3D printerom.

Malena pati od hidrocefalije, sindroma vodene glave, zbog čega joj je glava bila tri puta veća od normalne - toliko velika da nije mogla da je podigne s jastuka. Likvor joj je ispunio više od 80 odsto mozga.

Hirurzi u Drugoj narodnoj bolnici provincije Hunan operisali su je 17 sati i uspešno joj presadili lobanju od titanijuma, koja je prethodno posebno dizajnirana i odštampana 3D printerom.

Printskrin: Youtube/New China Printskrin: Youtube/New China

Mala Han Han na ovom svetu ima samo tatu - majka ju je ostavila kad je devojčica imala samo godinu dana. Ali tata je borac, pa je uspeo da sakupi 100.000 juana donacija za ovu komplikovanu operaciju.

Kako bude rasla, titanijumska lobara srastaće s njenim kostima i jačati ih. Lekari predviđaju da će se u potpunosti oporaviti.

(Telegraf.rs/ Izvor: Medical daily)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TANJA

    19. jul 2015 | 22:33

    Nek Bog podari devojcici dug i srecan zivot

  • Marina

    19. jul 2015 | 22:53

    Drago dete od srca ti zelim da zivis normalno kao sva druga deca, budes srecna i da uzivas u svom zivotu!

  • R

    20. jul 2015 | 06:52

    Srce malo slatko neka je bog uz tebe , zelim ti svu srecu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA