UMEŠANI U ATENTAT NA BEKA SU SARADNICI LUKE BOJOVIĆA I "PINK PANTERI": Novi detalji pokušaja ubistva biznismena

Muž i brat osumnjičene za atentat na Milana Beka, bili su pripadnici "zemunskog klana" i direktno su sarađivali sa Lukom Bojovićem

  • 5

Ivan Adrovac (33), suprug Maje Adrovac (31), uhapšene zbog učešća u atentatu na Milana Beka, pobegao je iz Beograda veče pre policijske akcije.

Stefanović: Nastavlja se istraga o pokušaju ubistva Beka, pomak u slučaju ubistva Dragana Jelinovića!

NE ZNAM NIŠTA O POKUŠAJU UBISTVA BEKA: Evo šta tvrdi osumnjičena za napad na biznismena

Kako se odranije sumnja, Ivan je jedan od vođa "Pink pantera“, ali je i saradnik Luke Bojovića.

Da li i on ima veze s pokušajem ubistva Beka, zasad nije poznato. Uhapšena Maja juče nije želela da sarađuje s policijom i otkrije na koji način je trag njenog DNK profila nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, kao ni da li i kakvu ulogu u atentatu imaju ona, njen suprug i brat.

- Njen suprug i brat se dovode u vezu s krivičnim delima "Pink pantera“, ali nisu ključni za ovu konkretnu istragu - rekao je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Maja Adrovac se vodi kao vlasnik kafića „Angolo“ na Vračaru, koji je držala od januara do kraja oktobra prošle godine. Zatim je, 10 dana kasnije, u istom lokalu otvorila piceriju "Fuoco“, koja je, kako kažu komšije, nedavno zatvorena.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kroz prozor picerije vidi se da je neko otišao u brzini jer su na stolu ostale flaše i čaše, kao i jedan dečji ranac na stolici, a na čiviluku džemper.

Na stolu su ostali i telefonski računi, adresirani na njeno ime. Niko od vlasnika susednih restorana i kafića nije želeo da komentariše bilo šta vezano za ovaj slučaj.

Stefanović je izjavio i da je zasad utvrđeno da je DNK trag uhapšene M.A. nađen na čauri od metka koji je novembra prošle godine ispaljen na Beka. Maja je uhapšena u petak na Vračaru.

- Utvrđuje se kako je DNK dospela na čauru. Očekujem da će tužilac nakon saslušanja odrediti pritvor do 30 dana za osumnjičenu - rekao je ministar.

Uhapšena Maja inače sa suprugom Ivanom ima dvoje dece, a do novembra prošle godine bila je vlasnik kafića "Angolo 011“ na Vračaru. Interesantno je da je rad kafića privremeno prekinut 31. oktobra 2014, dve nedelje pre pokušaja ubistva Beka, i da je i juče bio zatvoren.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Njen muž Ivan Adrovac je odranije poznat policiji. On je u januaru prošle godine hapšen sa grupom saradnika.

Beogradska policija osumnjičila ga je za dilovanje narkotika, krađu nakita i teška razbojništva.

Za Adrovca je u tom momentu postojao i zahtev austrijske policije, koja je tražila njegov DNK uzorak zbog sumnje da je vođa grupe koja pljačka zlatare u Beču, Gracu, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj.

Naša policija u tom momentu o Adrovcu je imala podatke da je blizak saradnik Luke Bojovića i da je na vezi sa "zemunskim klanom“ bio i u vreme Dušana Spasojevića.

Uprkos tome, on je posle privođenja, po odluci tužilaštva, pušten da se brani sa slobode. Privođen je i 2006. zbog droge.

- Ivan je iz Beograda pobegao u četvrtak uveče. I sada je na policiji da utvrdi da li i kakve veze ima s pokušajem ubistva Milana Beka - kaže za "Blic“ izvor upućen u istragu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera detlić

    20. jul 2015 | 08:18

    Zanimljivo u Srbiji, redovno je neko " poznat policiji od ranije " a da pitam, kako su se upoznali i gde, onako, u prolazu, u kafiću u teretani, na letovanju...?? Gde, može li neko da objasni??? U normalnom svetu kada se "upoznas" s policijom, ona te upozna sa "prijateljima" u istrazi, oni sa sudijom, a on sa zakonom i bajbokom, i to je to... Kako to izgleda kod nas?

  • radovan

    20. jul 2015 | 01:20

    JOS UVEK ISTA SEMA POBEGAO DAN RANIJE PREW PRIVODJENJA ZNACI DOJAVA PROCURELO IZ POLICIJE ILI SUDSTVA SLUCAJNO A PLUS OD RANIJE POIZNAT POLICIJI A SLOBODAN SA TAKVIM DOSIJEOM NESTO NESTIMA U DRZAVI?????????

  • Apostol

    20. jul 2015 | 05:51

    Znaci da "biznismen" i nije biznisman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA