TURCI OPET PROTIV ERDOGANA: Obračun policije i demonstranata bocama i vodenim topovima!

U Istanbulu su održani protesti povodom samoubilačkog napada ID blizu granice sa Sirijom, za koji su demonstranti okrivili tursku vladu, ali je došlo do sukoba

  • 1

Više stotina ljudi okupilo se u blizini centralnog istanbulskog trga Taksima na protestima povodom današnjeg samoubilačkog napada u većinski kurdskom gradu Suruču, u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi.

(VEOMA UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) DŽIHADISTI RAZNELI 130 DECE BOMBOM: Pakleni dan u Turskoj, rat na pragu Evrope!

Policija je morala da upotrebi suzavac i vodene topove.

Neki od okupljenih su uzvikivali slogane protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), poput "Ubilačka Islamska država, saradnici Erdogan i AKP".

Demonstracije su bile uglavnom mirne sve dok neki učesnici nisu počeli da bacaju staklene boce na policiju, navode svedoci.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BESNE BORBE U KOBANEU: Džihadisti žele da zauzmu grad, tri puta ga sravnili bombama! (VIDEO)

Kurdska manjina u Turskoj je besna zbog, kako ističu, nespremnosti zvanične Ankare da uradi više kako bi zaustavila džihadiste ID.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ERDOGAN PRIZNAO PORAZ: Turski premijer podneo ostavku

Kurdska militantna grupacija PKK je danas saopštila kako vladu smatra odgovornom za napad u Suruču, navodeći da je Ankara "podržavala i gajila" Islamsku državu protiv Kurda u Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    21. jul 2015 | 09:32

    Turci su sasvim u pravu Erdogan je igrao prljavo.Propustao je teroriste jer mu je odgovaralo da se bore protiv Asada I Kurda I otvorio vrata terorizmu u svojoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA