EVO KOLIKO KOŠTA KUĆA NA GRČKOJ OBALI: Iznenadićete se kad vidite cene!

Ukoliko plaćanje ide preko računa, onda kupac treba ambasadi da dostavi izvod iz knjige državljana, matični list, izvod o mesečnim primanjima, i potvrdu o radnom odnosu

  • 33

Cene nekretnina u Grčkoj su u velikom padu posle velike ekonomske krize koja je zadesila ovu zemlju. Tako kuću u Grčkoj možete kupiti za 120.000 evra, a stan kupiti za 400 evra po kvadratu. Postavlja se pitanje koliko su te investicije pametne?

Evo za koliko para možete da kupite ostrvo u Grčkoj (FOTO) (VIDEO)

Ana Majorov, srpski agent za prodaju nekretnina u Grčkoj kaže da su stanovi najnižih cena uglavnom u vrlo lošem stanju, jer se nalaze na lošoj lokaciji, u prizemlju su ili u podrumu ali ih ljudi kupuju, pa onda ulažu u njih.

- Postoje i veoma skupe zone, koje su znatno jeftinije nego u Srbiji. Možete naći stan na Polihronu, za 1.000 evra po kvadratu, sređen sa pogledom na more i odmah useljiv. Nekretnine koje se nalaze tik uz more sa privatnom plažom koštaju između 120.000 i 150.000 evra. Cene kvadrata u Solunu se kreću oko 500 evra, a postoji mogućnost da kupite stan u centru Soluna za 20.000 evra - kaže Majorova.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ona ističe da porez na imovinu nije veliki, oko četiri evra po kvadratnom metru, ali plaća se i porez na apsolutna prava, koji je tri odsto od vrednosne nekretnine.

Za stanove i kuće izgrađene posle 2006. godine važe druge cene i dosta su skuplji, jer je za takvu nepokretnost porez na apsolutna prava 23 odsto. 

Za kupovinu nije potrebno ništa osim pasoša. Ukoliko plaćanje ide preko računa, onda kupac treba ambasadi da dostavi izvod iz knjige državljana, matični list, izvod o mesečnim primanjima, i potvrdu o radnom odnosu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    22. jul 2015 | 10:47

    Pametnije nego investicija u Bg sigurno...imam stan u Bg i u Budvi...beogradski je placen duplo vise a zaradjujem duplo manje od rentiranja kad izracunam koliko uzmem samo od maja do oktobra za ovaj na moru...

  • dragana djordjevic

    22. jul 2015 | 11:35

    Kakva je situacija sa penzionerima?Da li i oni mogu da kupe nekretnine u Grckoj?

  • Vlada

    22. jul 2015 | 10:44

    Ja sam u Nisu uzeo 62kvm trosoban stan za 24500 nov neuseljavan uknjizen na prvom spratu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA