CRNOGORCI proterali VEHABIJE iz zemlje i poslali ih u SRBIJU!

Podaci tajnih službi pokazuju da su vehabije u Crnoj Gori podeljene u više grupacija, a najpoznatije su "Tekfir grupa" i "Nusretovci", sledbenici Nusreta Imamovića, vođe grupe vehabija u Bosni i Hercegovini, koji je poznat po izjavi da samoubilački napadi nisu zabranjeni ali ih treba koristiti za izuzetne prilike

  • 6

Crnogorska policija proterala je četvoricu vehabija - dvojica su vraćena u Srbiju, a dvojica u BiH, saopštilo je crnogorski MUP, javili su podgorički mediji.

VEHABIJE U BEOGRADU PORUČUJU: Sledimo samo put Alaha!

Reč je o, kako je saopšteno, preventivnim merama preduzetim na sprečavanju terorističkih napada i regrutovanja crnogorskih državljana za strana ratišta.

Podgorički Dan piše da je u nedelju popodne u mestu Smokovac kontrolisano vozilo novosadskih registarskih oznaka, te da su u njemu bila dvojica vehabija iz Novog Pazara.

Nakon pretresa vozila oni su privedeni u podgorički Centar bezbednosti, gde je utvrđeno da nisu imali lična dokumenta, kao ni prijavljen boravak.

Nakon zadržavanja od 48 sati, oni su proterani jer policija više nije imala osnova za njihovo zadržavanje.

Isto je bilo sa dvojicom vehabija iz BiH. Oni, kako se navodi, takođe nisu imali prijavljen boravak, a nakon provera u policiji naređeno im je da napuste Crnu Goru.

Printskrin: Youtube/bosanski burek Printskrin: Youtube/bosanski burek

Identitet proteranih vehabija nije saopšten, ali je Danu potvrđeno iz MUP-a da su nad njima sprovedene bezbednosne provere, nakon čega su napustili Crnu Goru.

Inače, prema podacima tajne policije, u Crnoj Gori se nalazi najmanje 100 do 120 vehabija. Agencija za nacionalnu bezbednost ima podatke da vehabije primaju znatna finansijska sredstva preko islamskih humanitarnih organizacija, a kao glavni centar vehabija u Crnoj Gori tajna policija je označila Plav.

Podaci tajnih službi pokazuju da su vehabije u Crnoj Gori podeljene u više grupacija, a najpoznatije su "Tekfir grupa" i "Nusretovci", sledbenici Nusreta Imamovića, vođe grupe vehabija u Bosni i Hercegovini, koji je poznat po izjavi da samoubilački napadi nisu zabranjeni ali ih treba koristiti za izuzetne prilike.

Poslednjih nekoliko meseci policija i vojska su pooštrile kontrole i mere protiv stranih grupacija koje bi mogle predstavljati opasnost, piše Dan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    22. jul 2015 | 11:40

    *Dopada* mi se ovo sa identitetom.Biće da ga vehabije nemaju ili Crnogorci ne mogu da ga nadju.Ne znaju šta je to.

  • Шоне

    22. jul 2015 | 11:31

    Све испланирано.

  • Crna Gora

    22. jul 2015 | 22:51

    Bravo.Ceraj bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA