VATRENI DEČKI: Satima se borili sa vatrom u Dalmaciji i PALI od umora (FOTO)

- Kiša koja je noćas pala nije puno pomogla, nadali smo se da hoće. Plamen se proširio prema predelu Dančanje i Brijesta - naveo je i dodao da se vatrogasci nadaju da danas neće biti vetra

  • 12

U gašenju velikog požara koji danima hara na jadranskom ostrvu Korčula i poluostrvu Pelješac pomažu i vatrogasci iz Zagreba koji su postavili fotografiju koja, kako je danas objavio portal 24 sata.hr, govori više od hiljadu reči.

VATRENI OBRUČ OKO SRBIJE: Posle Hrvatske i Bosne, požar izbio i u Bugarskoj!

Pripadnici Javne vatrogasne službe Zagreba su, naime, na svojoj Fejsbuk stranici postavili fotografiju na kom je zabeležen jedan od retkih trenutaka koje imaju za odmor dok se bore sa vatrenom stihijom.

Fotografiju su nazvali "Odmor na Korčuli", a u roku od dva sata posle objavljivanja, lajkovalo je više od 1.800 ljudi.

Ostavljeno je i mnogo komentara, u kojima se ljudi dive njihovoj hrabrosti požrtvovanosti, na šta im se zahvaljuju.

Požari na Pelješcu i Korčuli i dalje su aktivni.

Printskrin: Youtube/RTRS vijesti Printskrin: Youtube/RTRS vijesti

Na Pelješcu na predelu Ponikava požar gase tri kanadera, a gori i prema Janjini, kao i na području Smokvice na Korčuli, rekao je izjavio je portparol Štaba za zaštitu i spašavanje Goran Cvjetinović za Hinu.

- Kiša koja je noćas pala nije puno pomogla, nadali smo se da hoće. Plamen se proširio prema predelu Dančanje i Brijesta - naveo je i dodao da se vatrogasci nadaju da danas neće biti vetra.

Zbog požara koji ne jenjavaju u Hrvatskoj nema povlačenja vatrogasaca, a u pomoć će im doći kolege iz drugih krajeva zemlje kako bi se pokušalo zaustaviti širenje vatrene stihije na Pelješcu i Korčuli.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA