OVO JE NAJDRAMATIČNIJI MOMENAT U BELOJ KUĆI IKADA: Evo zbog čega je vrh Amerike bio besan i uplašen kao nikada pre! (FOTO)

Dok su oteti putnički avioni udarali u zgrade Svetskog trgovinskog centra, predsednik Džordž Buš Mlađi i njegova administracija bili su u velikoj panici, a evo i kako su izgledali

  • 6

Ceo svet je bio zgranut tog 11. septembra 2001. godine, kada su se popularno nazvane "Kule bliznakinje" na Menhetnu srušile kao kula od karata, nakon terorističkog napada tog kobnog jutra za Sjedinjene Američke Države.

Foto: Nacionalni arhiv SAD Foto: Nacionalni arhiv SAD

Dok su građani Nju Jorka u neverici posmatrali šta se dešava, odnosno kako putnički avion udara u neboder,  a oni koji su bili u centru događaja na Menhetnu pokušavali da spasu živu glavu, pitanje na koje su mnogi tražili odgovor je, kakva je bila reakcija administracije tadašnjeg predsednika Džordža Buša Mlađeg i njegovog tima. Odgovor je dobijen!

Naime, Nacionalni arhiv SAD je skladu s Uredbom o slobodi informacija objavio fotografije na kojima se vide rekcije predsednika i članova njegove adminsitracije. Ukupno je objavljeno 350 fotografija, na kojima sa prikazane situacije iz Centra za vanredne situacije u Beloj Kući i Kemp Dejvidu.

TITO IM JE UTABAO PUT: Ovo su svi srpski lideri koji su VIDELI BELU KUĆU! Iznenadiće vas ko nikada nije bio u njoj! (VIDEO)

Foto: Nacionalni arhiv SAD Foto: Nacionalni arhiv SAD

Potpredsednik Dol Čejni na jednoj od fotografija zeva, dok su ostali veoma zabrinuti i vidi im se neverica i strah u očima, ali i bes.

Na fotografijama prikazani su Buš i njegov potpredsednik Čejni, kao i Kondoliza Rajs, tadašnja Savetnica za nacionalnu bezbednost, Kolin Pauel, državni sekretar, Džordž Tenet, šef CIA, supruge Buša i Čejnija, kao i manje poznati članovi administracije.

Foto: Nacionalni arhiv SAD Foto: Nacionalni arhiv SAD

U napadima 11. septembra 2001. poginulo je skoro 3.000 ljudi, ranjeno je više od 6.000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    25. jul 2015 | 22:59

    Fali jos slika na kojima se jasno vidi po reakcijama da oni stoje iza svega toga.

  • Nikolas

    26. jul 2015 | 08:28

    OVO JE BILA POTVRDA GEBELSOVE PROPAGANDE -STO PUTA OBJAVLJENA LAZ POSTAJE ISTINA -OVO JE BILA AMERICKA LAZ NAD LAZIMA KOJOM SU UBEDILI SVET O KRIVICI SADAMA I RAT JE MOGAO DA POCNE .NAFTNI LOBI JE OMOGUCIO PLJACKU STOLECA -NAFTA I KRV SU TEKLE U IZOBILJU!!!

  • Александар Џунић

    26. jul 2015 | 04:37

    Хитлер је за ове скотове био павловићева маст.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA