LEPA VEST: Pošta Srbije uskoro i u Iraku (FOTO)

Direktor Pošte Srbije, Milan Krkobabić, primio je delegaciju na najvišem državnom nivou, koju je predvodio ministar telekomunikacija u Vladi Republike Irak Hasan Kadim Al-Rašid i direktor iračke pošte Ahmed Mohamedsali Ahmad. Irački zvaničnici: Želimo ovakav koncept kod nas Iraku, zato smo ovde!

  • 0

Direktor Pošte Srbije, Milan Krkobabić, primio je danas delegaciju na najvišem državnom nivou, koju je predvodio ministar telekomunikacija u Vladi Republike Irak Hasan Kadim Al-Rašid i direktor iračke pošte Ahmed Mohamedsali Ahmad. Ovo je prva poseta sa ciljem uspostavljanja direktne saradnje u domenu poštanske delatnosti.

Tom prilikom oni su posetili najveći i najsavremeniji regionalni poštansko-logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi, vredan više od 50 miliona dolara. Iračka delegacija je impresionirana savremenim tehnologijama koje se primenjuju u Pošti Srbije. Ono što je ključno, izrazili su spremnost da stručni timovi srpske pošte, njeni tehnolozi i programeri, kreiraju sličan koncept prerade pošiljaka i u Iraku.

Ministar telekomunikacija Iraka gospdin Hasan Kadim Al-Rašid, zahvalio je Pošti Srbije na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo na spremnosti za saradnju.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Ovaj susret otvara vrata budućoj saradnji sa Poštom Srbije, mi želimo ovakav koncept kod nas Iraku, zato smo ovde. Razgovarali smo i izrazili spremnost da poslovni dogovor uskoro pretočimo u protokol o saradnji, izjavio je ministar Kadim Al-Rašid.

Svako trajno prijateljstvo, bazirano je na valjanim poslovima, rekao je u dobrodošlici domaćin susreta Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije” i tom prilikom izjavio:

- Mi u Pošti smo spremni da budemo na čelu konzorcijuma, koji će koncept automatizacije i prerade pošiljaka u celini – tehnički, tehnološki, informatički i građevinski – preneti u Irak. Naravno, po zahtevima i stvarnim potrebama iračke pošte. Spremni smo da taj posao velike vrednosti, u celosti realizujemo na najbolji mogući način, što bi bio nastavak plodonosne saradnje koje su srpske firme imale u Iraku u sferi građevine, infrastrukture i poljoprivrede, istakao je direktor Milan Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA