JEZIVO: Doktorka UMRLA OD MALARIJE u Beogradu!

Prema nezvaničnim informacijama, doktorka je preminula jer nije uzimala propisanu terapiju, a na VMA se javila tek kada je bila u poodmakloj fazi bolesti

  • 11

Jedna doktorka na VMA, koja je nedavno kao pripadnik tima Vojske Srbije boravila u mirovnoj misiji u Africi, juče je preminula od malarije.

Inače, ovo je prvi slučaj među pripadnicima Vojske Srbije, a koji su boravili u mirovnim misijama, da neko premine, ali nije i prvi slučaj oboljevanja, objavio je Blic.

- Bilo je slučajeva da su pripadnici misije bili zaraženi malarijom i ranije, ali je ovo prvi smrtni slučaj - kaže izvor blizak čitavom događaju.

Preminula doktorka je boravila u Centralnoafričkoj Republiči, a poslednji kontigent od 68 pripadnika VS iz ove države se vratio 5. juna.

Oni su tamo boravili šest meseci i bili su angažovani na zbrinjavanju osoblja u misiji UN - MINUSCA, u bazi "Morava" u mestu Bangi.

Kako ovaj list nezvanično saznaje, doktorka je preminula jer nije uzimala propisanu terapiju, a na VMA se javila kada je već bila u poodmakloj fazi bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    28. jul 2015 | 16:10

    Saucesce porodici!

  • *DELIJA*

    28. jul 2015 | 15:52

    Ja nisam za to da idemo u te "mirovne misije"!!!

  • Dex

    28. jul 2015 | 16:02

    Neozbilnjnost a mozda i ne znanje.kako je moguce da pri povratku nije obavljen kompletan sistematski pregled.neko mora da odgovara za izgubljen zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA