Nikolić: Nećemo u EU ako je uslov za ulazak priznanje Kosova

Ako bi nam Evropa postavila takav uslov rekli bismo, izvinite, hvala, mi ne možemo da budemo članica EU, rekao je Nikolić, i dodao da za sada za takav uslov još niije čuo

  • 0

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić izjavio je da bi Srbija, koju bi vodili naprednjaci, odbila članstvo u Evropskoj uniji ako bi joj Evropa kao uslov za ulazak postavila priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

- Ako bi nam Evropa postavila takav uslov rekli bismo: "Izvinite, hvala, mi ne možemo da budemo članica EU" - rekao je Nikolić na predizbornom skupu u Kikindi.

On je dodao da za sada za takav uslov nije čuo ni u Briselu, ni u Vašingtonu, ni u Londonu.

Nikolić je naveo da će prihvatiti sve što je dogovoreno u dijalogu s Prištinom ako je u skladu sa Ustavom, ali da ga ne obavezuje "ako su dogovorili nešto što je mimo Ustava i što nije dobro za građane Srbije".

Lider koalicije "Pokrenimo Srbiju" rekao je i da loša priča o njemu ne donosi bolji život građanima, već da to mora da uradi vlast.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA