ERDOGAN OŠTRO PROTIV KURDA: Turci avionima napali pobunjenike!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je poručio da je nemoguće nastaviti mirovne pregovore s Kurdima dok PKK napada turske snage bezbednosti

  • 2

Turska vojska saopštila je danas da je borbenim avionima napala kurdske pobunjenike pošto su njeni vojnici napadnuti blizu granice s Irakom.

POGLEDAJTE KRVAVU OSVETU TURAKA: Evo kako su uništili bazu ISLAMSKE DRŽAVE! (VIDEO)

U saopštenju se navodi da su kurdski ekstremisti pucali na turske vojnike zbog čega je reagovala avijacija u provinciji Sirnak.

Razmena vatre dodatno je zategla tenzije između turske vlade i Radničke partije Kurdistana (PKK), zvanično svrstane među terorističke organizacije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je poručio da je nemoguće nastaviti mirovne pregovore s Kurdima dok PKK napada turske snage bezbednosti.

Erdogan je rekao da njegova zemlje neće "popustiti pred pretnjama terorista" iz PKK-a i Islamske države. Turska je prošle nedelje pokrenula vazdušne napade na položaje Islamske države u Siriji i PKK-a u Iraku. PKK je odmah posle toga prekinula primirje s Turskom koje je na snazi od 2013. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA