DAN D: Zastupnici danas odlučuju o izlasku Hrvatske iz arbitraže

Slovenački premijer Miro Cerar poručio je u pismu Milanoviću da Hrvatska ne može da napusti arbitražni proces, ta da će Arbitražni sud nastaviti rad do donošenje konačne odluke

  • 14

U Zagrebu će danas biti održana vanredna sednica Sabora na kojoj će se zastupnici izjasniti o vladinom predlogu da Hrvatska izađe iz arbiražnog sporazuma sa Slovenijom.

Hrvati izgubili dve trećine spornog zaliva pa napustili razgovore sa Slovencima!

O tome je početkom sedmice postignut konsenzus parlamentarnih stranaka, što je prvi put da su se oko nekog problema ujedinili vlast i opozicija.

Premijer Zoran Milanović rekao je u ponedeljak, nakon sastanka sa predstavnicima opozicije, da je prekid arbitraže nužan.

- Postupak je kontaminiran i nema potrebe ulaziti u bilo kakav meritum, u bilo kakve detalje. Ono što se dogodilo i što je na kraju i priznato da se dogodilo je neodrživo i Hrvatska izlazi iz ugovora. Ali po relativno preciznim pravilima međunarodnog prava koje ćemo poštovati - kazao je hrvatski premijer.

Slovenački premijer Miro Cerar poručio je u pismu Milanoviću da Hrvatska ne može da napusti arbitražni proces, ta da će Arbitražni sud nastaviti rad do donošenje konačne odluke.

Inače, slovenačka vlada je juče predožila francuskog sudiju Ronija Abrahama za novog arbitra koji će zameniti Jerneja Sokoleca, nakon što je on zbog skandala sa prisluškivanim razgovorima podneo ostavku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆Panter☆☆☆

    29. jul 2015 | 19:28

    Al vam je nesto krenulo u zadnje vreme.....koji ste baksuzi...E to je cena ustasko-fasisticke krvatske....pozuri te uvezi sramne vojne parade da vam jos neke teritorije ne maznu pa nemate ni gde paradirati...za malo da zaboravim...aviona i nemate ...srece vasa inace bi se vise kretali vazdusnim nebom susedi nego same krvatske. Ima boga!

  • AmonRa

    29. jul 2015 | 12:40

    Hocu-necu...e pa ne moze tako. Izgubili ste i da cutite. 2/3 Piranskog zaliva Sloveniji i tacka.

  • CROX

    29. jul 2015 | 14:11

    Izašli!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA