SRPSKA REKORDERKA: Krmača oprasila 29 prasića ODJEDNOM!

- Ona je kao prvopraskinja imala 16 prasića, od kojih je odgajila 13, a sada je oprsila 29 - rekao je ponosni vlasnik Nenad Budimčić

  • 11

Jedna krmača iz Laćarka, čiji je ponosni vlasnik Nenad Budimčić, oprasila je neverovatnih 29 prasića!

 

- Prasenju je prisustvovao veterinarski tehničar Pavle Vuletić koji mi je rekao da nije imao sličan slučaj tokom 38 godina svog veterinarskog staža. Srećom, uz angažovanje veterinara, krmača je bez većih problema podnela ovo prasenje - rekao je Budimčić.

 

Ipak, iako je rodila 29 prasadi, osam najvećih nije preživelo dolazak na svet. Od 21 preostalog prasića, Budimčić je zadržao 16, a ostalih pet je poklonio, preneo je Mondo.

 

- Ona je kao prvopraskinja imala 16 prasića, od kojih je odgajila 13, a sada je oprsila 29. Zanimljivo je da nije reč o čistoj rasi, već o ukršenim rasama, verovatno "landras"  i "jokšir" - rekao je Budimčić i istakao da krmača nije veštački osemenjena, već je glavu ulogu odigrao nerast čiji je vlasnik komšija Slavko Kostadinović.

 

Upravo taj komšija je na poklon dobio nekoliko prasića.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA