CRNOGORCI BRUTALNO PRETUKLI SRBINA U BUDVI: Lekari mu izvadili slezinu, bore se za njegov život!

Izvadili su mu slezinu, ima više prelomljenih rebara, a ima i veća oštećenja na plućima

Miroslav Jovanović (43) iz Jagodine krvnički  je pretučen u noći između utorka i srede ispred jednog kafića u Budvi.

Njega i njegovog poznanika iz ovog grada napala je grupa od pet-šest crnogorskih državljana nakon svađe. Jovanović je s teškim povredama smešten u Urgentni centar u Kotoru, a policija traga za napadačima.

Jovanovićev brat blizanac Dragiša objašnjava da je Miroslav otišao kod sestre u Crnu Goru pre dve nedelje.

- Bio je kod sestre u Budvi, trebalo je da radi za nekog privatnika. Te večeri je s poznanikom otišao u kafić u kome ih je prvo verbalno napala grupa od nekoliko Crnogoraca. Onda su skočili na njih i počeli da ih biju usred bašte kafića. Moj brat je od udaraca ostao bez svesti, a oni su nastavili da ga udaraju i šutiraju. Bukvalno su skakali po njemu kao neke životinje - kaže Dragiša Jovanović.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

On dodaje da su napadači tukli i poznanika njegovog brata, ali je on uspeo da pobegne.

- Tog mladića su tukli i davili u moru nekoliko minuta. Ne znam kako, ali on je, pocepane majice, uspeo da pobegne. Policiju je zvao neko iz okolnih kafića, ali očigledno kasno jer je moj brat skoro ubijen od batina - naglašava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Miroslava je Hitna pomoć s teškim povredama prevezla u bolnicu u Kotoru, gde se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

- Načelnik hirurgije mi je rekao da je Miroslav operisan. Operacija je trajala više od tri sata. Izvadili su mu slezinu, ima više prelomljenih rebara, a ima i veća oštećenja na plućima. Rekli su mi da mu je stanje sad stabilno, ali da mu je život još uvek ugrožen - kaže brat pretučenog Jovanovića.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Prema njegovim saznanjima, policija je privela nekoliko osumnjičenih, ali da ih poznanik njegovog brata iz Budve nije prepoznao.

Dragiša ističe da je Miroslav otac dvojice dečaka od sedam i deset godina i nema nijednu mrlju u životu.

- Ovo je prvi put da je učestvovao u nekoj tuči. Važi za mirnog i povučenog čoveka koji veruje da se sve može rešiti mirnim putem, to može da potvrdi svako ko ga zna. Nikad nije imao posla s policijom - kaže Dragiša Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • as

    31. jul 2015 | 11:56

    Ja sam Makedonac, letovao sam u puno zemlje , ali tako hladan aroganntan nekulturan odnos prema turistima kao u C Gori nema nigde, pricam u globali ima i finih.

  • Ja

    31. jul 2015 | 11:09

    Treba bojkotovati letovanje u crnoj gori , ZNACI DA NIKO IZ SRBIJE NE ODE U crnu goru tri godine zaredom zbog ovoga....

  • BigFoot

    31. jul 2015 | 12:47

    Zato lepo idem u civilizovanu Grčku, sa neuporedivo boljim morem i boljom uslugom, a ne u CG na nivou rodovske i plemenske zajednice gde jedva čekaju da pokažu "čojstvo i junaštvo." Većina ih je jedva i čula za P. P. Njegoša.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA