≫ 

PAZITE, I VAMA MOŽE DA SE DESI: Uključila Fejsbuk i videla da je haker celu noć snimao nju i njenog dečka! (FOTO)

Čelsi je dobila poruku od nepoznate osobe putem Fejsbuka, iako je postavke privatnosti uredila tako da može da dobija poruke samo od osoba koje su joj prijatelji na pomenutoj mreži

  • 1

Jedna od prvih stvari koju veliki broj ljudi napravi kada se probude jeste da proverite novitete na Fejsbuku - poruke, komentare, lajkove, objave i slično.

Istu jutarnju proceduru ima i Kanađanka Čelsi Klark (27), a ono što je videla na ovoj mreži kada je jednog jutra otvorila Fejsbuk, potpuno se šokirala.

Čelsi je dobila poruku od nepoznate osobe putem Fejsbuka, koja joj je napisala "Stvarno, sladak par" i poslala joj je "intimne", fotografije na kojoj su ona i njen dečko, a fotografije su snimljene noć pre dok su njih dvoje sami gledali TV u njenom stanu.

- Činilo se kao da je neko bio u stanu s nama - komentirisala je, ali iako su zaista bili sami u stanu, nisu znali da ih posmatra haker koji je preuzeo kontrolu nad njenim laptopom i snimao ih je s kamere.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Takođe, haker je upao i u njen profil na Fejsbuku i sebe dodao među njene prijatelje kako bi joj mogao poslati poruku i fotografije.

Klarkova je o ovom slučaju odmah obavestila policiju u Torontu. Prema stručnjaku za sajber kriminala Erika Parentu, preuzimanje kontrole nad kamerama na računarima često ne zahteva previše hakerskog znanja i može biti relativno jednostavno. Korisnici "moraju kliknuti na nešto ili otvoriti neku datoteku" da dođe do računara. On čak misli da je haker neko ko poznaje Čelsi i njenog dečka.

(Telegraf.rs / Izvor: vice.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana Falkone

    3. avgust 2015 | 11:03

    Da izađemo iz sebe i pustimo da Bog bude- Bog u tebi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA