GADAFIJEVOG SINA PRETUKLI U ZATVORU: O ovom snimku priča ceo svet! (VIDEO)

Sin ubijenog libijskog vođe nalazi se u pritvoru od kada su ga vlasti Nigerije izručile Libiji 2014. godine zbog optužbi za ubistvo jednog fudbalera

  • 11

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Hjuman rajts voč" (HRV) apelovala je na libijske zatvorske zvaničnike da pokrenu istragu zbog navodnog fizičkog zlostavljanja sina bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija i ostalih zatvorenika u jednom kazneno-popravnom domu u Tripoliju.

Počelo suđenje Gadafijevim sinovima (VIDEO)

HRV je u saopštenju, objavljenom sinoć, navela da se na novinskom sajtu "Klirnjuz" pojavio video-snimak u kome se pokazuje kako jedan od stražara zatvora "Al Hadba" tuče po tabanima Al Sada Gadafija tokom saslušanja.

U pozadini se, kako se navodi, mogu videti ostali zatvorenici koji plaču od bola nakon što su, takođe, pretučeni, prenosi AP.

Sin ubijenog libijskog vođe nalazi se u pritvoru od kada su ga vlasti Nigerije izručile Libiji 2014. godine zbog optužbi za ubistvo jednog fudbalera dok je bio na čelu Libijske fudbalske federacije, kao i za druge zločine.

Foto: Wikipedia/kremlin.ru Foto: Wikipedia/kremlin.ru

Zatvor "Al Hadba" nalazi se pod kontrolom saveznika vlade u Tripoliju, koju podržavaju islamski pobunjenici.

Nakon svrgavanja dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija, Libija je podeljena između vlade u Tripoliju, na zapadu, i međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • penicilin

    4. avgust 2015 | 17:42

    Od najsiromašnije zemlje je napravio najbogatiju i kad nije htio da silan novac uloži u zapadnoeuropskim i američko masonskim financijske fondove onda su ga morali uništiti i oteti sav novac i naftu!!! Gadafi je bio dobar lider vizionar a sada pod američkom demokratiom teško njima kao i svima drugim kojima su oni donijeli demokratiju!

  • Zika

    4. avgust 2015 | 16:13

    Ovo je americka demokratija.e kako cete da pravite gadafijeve od blata

  • PRINC

    4. avgust 2015 | 15:59

    ma, lepa im je sad drzava raspada se u komade, dajte narodu slobodu! aj postavimo sebi pitanje, bili radije imali slobodu ili sigurnost?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA